Didėja kapituliacijos rizika akcijų rinkose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-09-21 15:56 Komentarai: (0)
Morgan Stanley strategai mano, kad kapituliacijos rizika akcijų rinkose didėja, nes makro rizikos valdymo fondai numato ekstremalesnį pasaulinio išpardavimo scenarijų.

Pasauliniai makroinvestuotojai tikisi rinkos dislokacijų, išlaikant „grynąsias pozicijas dėl akcijų kainų mažėjimo ir prisiimant taktinę riziką pasiekti galutinę JAV palūkanų normą ir Amerikos 10 metų obligacijų pajamingumą atitinkamai virš 5 procentų ir 4 procentai“ – rašoma Morgan Stanley pranešime.

„Grynųjų pinigų perteklius yra geriausias būdas apsisaugoti“ – sako banko strategai.

Banko skaičiavimai rodo, kad fondai numato 5 - 6 procentų nuosmukį žemiau dabartinio lygio Azijos, JAV ir kylančios ekonomikos šalių akcijų rinkose. Tai reiškia, kad MSCI besivystančių rinkų indeksas nukris iki 890 punktų, o S&P500 iki šių metų žemiausios reikšmės - 3600 punktų, nurodo Morgan Stanley strategai.

„Meškiškas“ nusistatymas rinkose auga nuo JAV rugpjūčio mėnesio infliacijos duomenų paskelbimo. Strategai perspėja, kad artimiausiu metu jis gali tapti ekstremaliu, nes trumposios pozicijos buvo uždarytos dėl nuosmukio, o nepastovumas tebėra gerokai mažesnis už tą lygį, kuris buvo matomas ekstremalios baimės akimirkomis rinkose.

Investicinio banko Morgan Stanley specialistai pataria investuotojams išlaikyti gynybines pozicijas iki kapituliacijos. Išpardavimo atveju jie siūlo pirkti aukštos kokybės augančių įmonių akcijas.
 
Dar nėra komentarų