Verslo ir rinkų naujienos » Investuotojų nuotaikos „meškiškos“, bet ne apokaliptinės


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-18 17:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34896


Mėnesinis Bank of America banko fondų valdytojų nuotaikų tyrimas parodė, kad rugpjūčio mėnesį susirūpinimas šiek tiek sumažėjo.

Išnagrinėjęs pasaulio fondų valdytojų, turinčių 836 milijardų dolerių turtą, nuotaikų tyrimą, Bank of America padarė išvadą, kad nors investuotojų nuotaikos vis dar buvo meškiškos, jos nebėra apokaliptinės, kaip anksčiau.

Akcijų paskirstymas tarp investuotojų išlieka neigiamas – minus 26 procentai (investuotojų, turinčių akcijas, procentas, atėmus procentą tų, kurie neturi), tačiau liepą jis buvo minus 44 procentai.

Neinvestuotų grynųjų pinigų dalis portfeliuose sumažėjo iki 5,7 procento nuo 6,1 procento liepos mėnesį, nors Bank of America tvirtina, kad jis vis dar yra labai aukštas.

Reuters primena, kad per pastaruosius du mėnesius akcijų rinkos kilo po pirmojo pusmečio nuosmukio. Pastaruoju metu iš JAV centrinio banko taip pat tikimasi ne tokios griežtos politikos. Bank of America atkreipia dėmesį į išaugusią JAV įmonių, technologijų ir plataus vartojimo prekių tiekėjų akcijų paklausą. Investuotojai pradėjo pardavinėti gynybinių įmonių, taip pat britų, akcijas.