Verslo ir rinkų naujienos » Nutrūko S&P500 ir Dow Jones augimo serija


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-18 01:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34890


Trečiadienio sesiją JAV akcijų rinkoje baigėsi pagrindinių indeksų nuosmukiu: Dow Jones 33980.32 (-0.50%), S&P500 4274.04 (-0.72%), Nasdaq 12938.13 (-1.25%). Pirmąsias keturias prekybos valandas pasiūla turėjo pranašumą.

Paskelbus liepos mėnesio FOMC posėdžio pastabas likus dviem valandoms iki sesijos pabaigos, iniciatyvą trumpam perėmė paklausa. Tai buvo reakcija į signalą, kad palūkanų augimas gali sulėtėti, jei bus atitinkami makroekonominiai duomenys.

Tačiau pradėjus atkreipti dėmesį į tai, kad kai kurių susirinkimo dalyvių nuomone, posūkis gali neįvykti tol, kol palūkanų normos nepakils iki ribojančio lygio ir bus matomas aiškus ir nuolatinis infliacijos mažėjimas, pasiūla vėl sugrįžo į Volstrytą. Taip pat pastebėta, kad kai kurie FOMC posėdžio dalyviai atkreipė dėmesį į per stiprų palūkanų normų kėlimą, o ne į ankstyvą pinigų politikos griežtinimo nutraukimą.

Posėdžio protokolo paskelbimas tik apribojo JAV obligacijų pajamingumo kilimą ir trumpam sumažino dolerio indekso augimą.

Reikėtų prisiminti, kad diskusijos, ar protokolo įrašai buvo palankūs, ar nepalankūs, dar kurį laiką tęsis ir koks vertinimas artimiausiu metu dominuos, būtent tai ir lems akcijų rinkos kryptį.

Trečiadienį atpigo beveik 80 procentų S&P500 indekso atstovių akcijos. Be energetikos (0,8 procento), skatinamo kylančių naftos kainų, visuose kituose indekso segmentuose dominavo pasiūla. Labiausiai atpigo individualaus vartojimo prekių tiekėjų (-1,1 procento), medžiagų įmonių (-1,4 procento) ir telekomunikacijų paslaugų teikėjų (-1,85 procento) nuosavybės vertybiniai popieriai.