Verslo ir rinkų naujienos » Trys didžiausios Kinijos valstybinės bendrovės nori pasitraukti iš NYSE


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-12 17:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34872


China Life Insurance, PetroChina ir China Petroleum & Chemical ketina palikti Niujorko vertybinių popierių biržą, nes nenori, kad jas audituotų JAV auditoriai, praneša Bloomberg.

Penktadienį apie savo sprendimą paskelbė trys didžiausios Kinijos valstybinės įmonės, kurių depozitoriumo pakvitavimai yra listinguoti NYSE. Tą patį sprendimą priėmė ir Aluminium Corp. of China ir Sinopec Shanghai Petrochemical Co.

Bloomberg primena, kad ginčas dėl amerikiečių prieigos prie Kinijos įmonių audito tęsiasi jau du dešimtmečius. Agentūra pažymi, kad Kinija ir Honkongas yra vienintelės dvi jurisdikcijos, kurios atsisako būti tikrinamos JAV akcinių bendrovių apskaitos priežiūros tarybos. Jie tai teisina nacionalinio saugumo sumetimais ir baime atskleisti konfidencialią informaciją.

2020 metais JAV priimtas įstatymas nustatė 2024 metų datą, kada Kinijos įmonės turi laikytis visoms kitoms taikomų taisyklių. Bloomberg primena, kad apie 300 įmonių iš Kinijos ir Honkongo, kurių bendra kapitalizacija siekia 2,4 trilijonus JAV dolerių, gresia išmetimas iš Amerikos akcijų rinkos.