Verslo ir rinkų naujienos » Niekas nepasikeitė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-11 15:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34865


Mineapolio FED vadovas Neel Kashkari pripažino, kad liepos mėnesio infliacijos skaičiai yra gera žinia, tačiau pažymėjo, kad tai nepakeitė jo požiūrio į tolimesnius centrinio banko veiksmus, praneša Bloomberg.

Aspene vykusioje konferencijoje Neel Kashkari, kuris šiuo metu laikomas didžiausiu FED vanagu, pabrėžė, kad centrinis bankas „toli nuo pergalės prieš infliaciją paskelbimo“. Jis teigė vis dar pasisakantis už pagrindinės FED palūkanų normos kėlimą iki 3,9 procento iki metų pabaigos ir iki 4,4 procento iki 2023 metų pabaigos.

„Nemačiau nieko, kas tai pakeistų“ – sakė jis.

Kitoje trečiadienio konferencijoje Čikagos FED pirmininkas Charles Evans pabrėžė, kad infliacija vis dar yra „nepriimtinai didelė“. Jis sakė, jog tikisi „palūkanų padidinimo iki šių metų pabaigos ir taip pat kitais metais, kad būtų tikras, jog grįšime prie 2 procentų tikslo“.

San Francisko FED vadovė Mary Daly perspėjo, kad dar per anksti skelbti pergalę kovoje su didele infliacija. Ji neatmetė dar vieno, trečio iš eilės, palūkanų normos padidinimo 75 baziniais punktais rugsėjo mėnesio FOMC posėdyje. Kartu ji pripažino, kad jos pagrindinis scenarijus – jas padidinti puse procentinio punkto.

„Duomenys apie mėnesio dinamiką yra geros naujienos, rodančios, kad vartotojai ir verslas pajuto šiokį tokį palengvėjimą, tačiau infliacija vis dar per didelė ir net nepriartėjo prie mūsų tikslo“ – sakė San Francisko FED pirmininkė.