Verslo ir rinkų naujienos » Dviejų sesijų milijardieriai arba Kinijos IPO beprotybė JAV


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-11 11:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34863


Mažai žinomo investicinio banko iš Honkongo įkūrėjai po itin sėkmingo debiuto JAV biržoje kelias dienas džiaugėsi milijardierių statusu. Pabudimas įvyko labai greitai, praneša Bloomberg.

Honkonge įsikūręs investicinis bankas Magic Empire Global, turintis 9 darbuotojus ir 2,2 mln. dolerių pajamas, per dvejus metus padėjęs tik vienai įmonei patekti į biržą, penktadienį debiutavo Nasdaq ir vienu metu jo akcijų kaina buvo pašokusi net 6149 procentais.

Taip banko įkūrėjai Gilbert ir Johnson Chanai pasiekė milijardierių statusą. Jie tuo džiaugėsi neilgai. Antradienį jų bendrovės rinkos vertė smuko net 89 procentais, o Gilberto Chano turimų vertybinių popierių vertė sumažėjo iki maždaug 90 mln. dolerių, o Johnson Chano akcijų vertė krito iki maždaug 65 mln. dolerių.

Bloomberg pabrėžia, kad Magic Empire akcijų kilimas yra dar vienas iš daugybės pastaruoju metu įvykusių panašių įvykių, susijusių su Kinijos įmonių debiutu JAV vertybinių popierių biržose. Praėjusią savaitę, po debiuto NYSE, finansų startuolis AMTD Digital trumpą laiką turėjo didesnę kapitalizaciją nei Goldman Sachs ir kitos pagrindinės finansų bendrovės, nors pranešė tik apie 25 mln. dolerių metines pajamas. Dar mažiausiai penkių Kinijos bendrovių, debiutavusių JAV biržose, akcijos pirmąją prekybos dieną pakilo 395 procentais arba daugiau.

Honkonge įsikūrusio Everbright Securities International strategas Kenny Ng pabrėžia, kad visos į naujausią beprotybę įsitraukusios bendrovės turi bendrų bruožų: maža rinkos vertė prieš IPO ir mažas akcijų likvidumas.