Verslo ir rinkų naujienos » S&P500 krito ketvirtą kartą iš eilės


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-10 01:38.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34855


Liepos mėnesio atsigavimas Volstryte sustojo po trijų savaičių. Antradienio sesija atnešė atostogų sąstingio tęsinį, pagardintą šiek tiek gilesniu Nasdaq kritimu: Dow Jones 32774.41 (-0.18%), S&P500 4122.47 (-0.42%), Nasdaq 12493.93 (-1.19%).

Panaši istorija kartojasi nuo šių metų meškų rinkos pradžios JAV akcijų rinkoje. Akcijų indeksai krenta kelias savaites iš eilės, o po to dažniausiai seka dvi ar trys savaitės dinamiško atsigavimo. Tokį atšokimą patyrėme sausio, kovo, gegužės mėnesiais ir antroje liepos pusėje.

Neseniai buvęs ralis truko tris savaites ir padidino S&P500 vertę beveik keturioliką procentų. Tačiau keletą ankstesnių sesijų JAV indeksai stovėjo vietoje, „tašydami“ vietines aukštumas, kaip ir kovo pabaigoje arba gegužės pabaigoje / birželio pradžioje. Akivaizdu, kad dar anksti teigti, kad šį kartą susiduriame su panašiu modeliu.

Pingančios technologijų įmonių akcijos lėmė gilesnį Nasdaq atsitraukimą. Micron Technology akcijos nuvertėjo 3,7 procento, lustų gamintojui nuvylus ketvirčio pardavimų prognoze ir paaiškėjus, kad kompiuterių ir išmaniųjų telefonų paklausa sumažėjo. Tai žemyn pastūmėjo visą puslaidininkių pramonę. Filadelfijos puslaidininkių indeksas nukrito 4,5 procento. Prieš dieną konkurentė Nvidia sumažino prognozę, o jos akcijos antradienį atpigo keturiais procentais.

Investuotojų nesužavėjo labai nerimą keliantys JAV ekonomikos duomenys. Vieneto darbo sąnaudos antrąjį ketvirtį augo 10,8 procento metiniu tempu, o praėjusį ketvirtį padidėjo 12,7 procento. Tai akivaizdžiai daugiau nei 9,1 procento ekonomistų lūkesčių vidurkis. Dėl to jau antrą ketvirtį iš eilės smarkiai sumažėjo darbo našumas, o tai ilgainiui gali lemti įmonių pelno kritimą arba užimtumo sumažėjimą didžiausioje pasaulio ekonomikoje.

Tai taip pat dar vienas signalas Federaliniam rezervui nedvejojant tęsti 75 punktų palūkanų normos didinimą. Ateities sandorių rinka tokio žingsnio tikimybę rugsėjį vyksiančiame FOMC posėdyje vertina beveik 70 procentų. Tačiau šiame kontekste svarbiausia bus vartotojų infliacijos duomenys, kurie bus paskelbti iki trečiadienio sesijos. Rinkos sutarimas daro prielaidą, kad liepos mėnesį metinė infliacija sulėtėjo iki 8,7 procento, palyginti su 9,1 procento lygiu ankstesnį mėnesį. Vis dėlto ji vis tiek būtų viena didžiausių per 40 metų ir gerokai viršytų FED 2 procentų infliacijos tikslą.