Verslo ir rinkų naujienos » Memų armija grįžta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-09 14:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34851


Memų karštinė sugrįžo į Volstrytą. Dienos prekiautojai po Reddit ir WallStreetBets ženklu vėl veržiasi į karus su profesionaliais scenos žaidėjais ir Federaliniu rezervu.

Be kita ko, galite tai pamatyti pagal tokių įmonių kaip Bed Bath & Beyond Corp arba AMC Entertainment akcijų kursus.

Pirmoji buitine technika prekiaujanti įmonė per devynias dienas savo vertinimą padidino beveik trigubai, o kino teatrų tinklo AMC akcijų kaina iššovė 65 procentais.

Šie du lokomotyvai praėjusią savaitę iškėlė Bloomberg memų krepšelį 10 procentų aukštyn. Jame – 37 pavienių prekiautojų pamėgtos įmonės.

Labiau spekuliatyvių rinkos sričių atsigavimą tikriausiai iš dalies skatina smulkieji investuotojai, norintys rizikuoti ir mesti iššūkį hedge fondams.

Pirmadienį įvykęs technologijų kompanijų ir kitų augimo bendrovių akcijų verčių ralis lėmė tai, jog Nasdaq 100 indeksas nuo birželį pasiekto dugno jau šoktelėjo penktadaliu. Tai įvyko nepaisant įspėjimų, kad Federalinis rezervų bankas kovos su infliacija, kad ir kokį skausmą tai sukeltų akcijų rinkai.

„Pasipūtę žmonės“ yra sumišę ir suglumę, komentuoja Mark Taylor, Mirabaud Securities prekiautojas, pabrėždamas kai kurių profesionalų silpnumą impulso ir ugnies jėgos atžvilgiu.

„Atsirandantys memų kompanijų raliai išliks, jei tęsis plačios JAV akcijų rinkos kilimas“ - vertina Oanda strategas Ed Moya.