Verslo ir rinkų naujienos » Rinkose sparčiai mažėja nuosmukio JAV tikimybė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-08-05 14:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34840


JP Morgan Chase strategų sukurtas modelis rodo spartų JAV nuosmukio tikimybės mažėjimą, atsižvelgiant į kainas rinkose, praneša Bloomberg.

Išskyrus netauriuosius metalus, vertinimai kitose pagrindinėse rinkose rodo vienodas arba mažėjančias JAV nuosmukio galimybes. Bendrai akcijų, kredito ir palūkanų normų rinkose dabar įkainota 40 procentų recesijos tikimybė, kai birželį ji siekė 50 procentų.

Strategai atkreipia dėmesį, kad matomas nuotaikų pagerėjimas, ypač akcijų rinkoje, skiriasi nuo ekonomistų vertinimų, pagal kuriuos nuosmukio tikimybė išaugo nuo 30 iki 40 procentų.

„Akcijų rinka birželį, kalbant apie kainas, smarkiai pajudėjo į priekį vertindama nuosmukio riziką ir dabar prisijungia prie kreditų ir palūkanų rinkų“ – pažymėjo JP Morgan strategas Nikolaosas Panigirtzoglou.

Akcijų rinka vertina recesijos tikimybę 51 procentu, palyginti su 91 procentu prieš du mėnesius. Tas pats pasakytina ir apie didelio pajamingumo obligacijų rinką, kur tikimybė, palyginti su birželiu, sumažėjo nuo 33 iki 24 procentų.

Bloomberg nurodo, kad tik valstybės obligacijos ir žaliavų rinkos įkainoja didesnę recesijos tikimybę. Penkerių metų trukmės iždo obligacijų atveju ji padidėjo nuo 15 iki 38 procentų, o žaliavų rinkoje – nuo su 65 procentų birželį iki 84 procentų.