Verslo ir rinkų naujienos » Volstryto veteranas prognozuoja S&P500 kritimą dar maždaug penktadaliu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-06-30 18:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34668


Investicinės bendrovės Sanders Morris Harris vadovas George Ball, Volstryte praleidęs 60 metų, tikisi, kad JAV akcijų rinkoje toliau bus kritimas, bei mano, jog S&P500 korekcija siekianti 35 procentus - tai kažkas visiškai normalu.

Jis mano, kad S&P500 dugnas yra ties 3100 punktų lygiu arba maždaug penktadaliu žemiau dabartinės indekso vertės. Tai reikštų indekso kritimą 35 procentais žemiau šių metų sausio mėnesio piko. George Ball pripažįsta, kad tai bus skausminga kai kuriems investuotojams, tačiau, jo nuomone, tai nėra neįprasta, turint omenyje, kaip įspūdingai akcijų rinka pakilo po atsigavimo pandemijos metu.

„Mes visi linkę skaičiuoti nuo viršaus, bet tam nėra prasmės. Tai greičiau ankstyvo augimo erozija, o ne baisių nuostolių kaupimasis. Kritimas iki 3100 punktų, tai gana normalus ciklo koregavimas, pašalinantis perdėtą ekonominį ir psichologinį stimuliavimą“ – sakė jis.

Volstryto veteranas mano, kad dabar daugiausia dėmesio bus skiriama įmonių veiklos rezultatams, ypač kai analitikai nelinkę gerokai sumažinti savo prognozių.

„Analitikai mėgsta būti mėgstami. Ypač gerais laikais jie dažniausiai tikisi, kad įmonės viršys prognozes ir kažkaip padidins lūkesčius“ – sakė George Ball.

Sanders Morris Harris vadovas į savo S&P500 vertės prognozę, neskaitant numatomų pelnų lūkesčių mažinimo, taip pat įtraukė ir agresyvesnį FED vykdomą pinigų politikos griežtinimą.

„Manau, kad FED bus ryžtingesnis kovoje su infliacija, nepaisant tokių priemonių populiarumo, ir ryžtingesnis, nei tikėjomės vos prieš mėnesį“ – reziumavo George Ball.