Verslo ir rinkų naujienos » Baimė ir nepastovumas sugrįžo į Volstrytą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-06-29 02:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34657


Ganėtinai mieguistas pirmadienio kotiravimas baigėsi nuosaikiais indeksų nuosmukiais, o per antradienio sesiją JAV akcijų rinkoje visiškai dominavo pasiūla, nors prekybos pradžia to nepranašavo: Dow Jones 30946.99 (-1.56%), S&P500 3821.55 (-2.01%), Nasdaq 11181.54 (-2.98%).

Birželio mėnesio vartotojų nuotaikų indeksui nukritus iki žemiausio per 16 mėnesių, investuotojai išpardavinėjo akcijas. Tačiau labiausiai juos gąsdino vartotojų lūkesčių kritimas šešių mėnesių perspektyvoje, kuris po reikšmingo nuosmukio tapo žemiausias per beveik dešimtmetį.

Nuosmukio šmėkla vėl išryškėjo, o ją papildomai sustiprino FED vadovas Niujorke, kalbėdamas apie būtinybę greitai kelti palūkanų normas ir užsiminė, kad liepos mėnesį bus kalbama tik apie tai, ar jos kils 50 ar 75 baziniais punktais. Tai, kad jis pats nesitikėjo nuosmukio, rinkai nebeturėjo reikšmės.

Nuotaikos rinkoje nepagerino ir toliau augančios žalios naftos kainos. JAV obligacijų pajamingumas padidėjo, nors ir gana kukliai.

Dolerio indeksas gerokai išaugo. Taip vadinamas baimės indeksas, rodantis akcijų rinkos nepastovumą, pakilo daugiau nei penkiais procentais.

Buvo išpardavinėjamos visų technologijų gigantų iš FAANG grupės akcijos. Net trys užfiksavo kurso kritimą virš penkių procentų. Tai Netflix, Amazon ir Meta Platforms. Kaip ir dieną anksčiau, geriausiai sekėsi Apple (-3 procentai).