Verslo ir rinkų naujienos » Rusijos rublis euro ir dolerio atžvilgiu pasiekė aukščiausią lygį per 7 metus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-06-22 16:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34624


Trečiadienį rublis euro ir dolerio atžvilgiu pakilo iki aukščiausio lygio per septynerius metus. Rusijos valiuta yra palaikoma kapitalo kontrolės, palankaus artėjančio mokestinio laikotarpio ir šalies prekybos pertekliaus.

Po pietų Amerikos doleris Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu pigo 2.5 procento iki 53.7 rublių, o vienu metu rublis buvo sustiprėjęs ir iki 52.5 rublių, kas yra geriausias rezultatas nuo 2015 metų birželio.

Tuo tarpu už vieną eurą buvo mokama po 56.3951 rublius arba virš trijų procentų mažiau nei vakar. Be to, šiandien vienu metu mūsų valiuta buvo susilpnėjusi ir iki 55.2342 rublių, kas yra žemiausias lygis nuo pat 2015 metų gegužės.

Sėkmingiausia valiuta pasaulyje šiemet tapusį rublį stiprina didelis Rusijos uždarbis iš žaliavų eksporto, staigus importo sumažėjimas ir draudimas namų ūkiams išsiimti pinigų iš užsienio valiutos santaupų.

Stiprus rublis gali pakenkti Rusijos ekonomikai, kuri juda į recesiją dėl karo Ukrainoje sukeltų griežtų sankcijų.

Nuo metų pradžios rublis dolerio atžvilgiu pabrango net keturiasdešimt procentų, o mūsų valiutos atžvilgiu - virš penkiasdešimt vieno procento.