Verslo ir rinkų naujienos » JP Morgan tikisi per antrąjį metų pusmetį pagerėjimo akcijų rinkoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-06-21 17:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34618


JP Morgan Chase banko strategai teigia, kad akcijų išpardavimas, dėl kurio JAV akcijos pateko į meškų rinka, antrąjį metų pusmetį susilpnės.

„FED griežtinimo pikas vėluos, nes neišnyko, antrąjį metų pusmetį“ - pareiškė didžiausio Amerikos banko strategai.

Jie pripažino, kad išpardavimas, kurį sukėlė centrinio banko pinigų politikos griežtinimas, pakenkė rinkoms, „tačiau tai neturi tapti taisykle“. JP Morgan strategai taip pat mano, kad infliacinis spaudimas antroje metų pusėje sumažės.

Jie pažymi, kad nors palūkanų kėlimo projekcija siūlo tolesnį agresyvų augimą, tačiau tuomet „jei FED pradės pateisinti lūkesčius ir nenustebins neigiamai, tai tikrai gali stabilizuoti rinkos nuotaikas“.

JP Morgan ir toliau rekomenduoja didinti savo pozicijas Kinijoje ir pakartojo savo rekomendaciją didinti besivystančių rinkų akcijų portfelį išsivysčiusių ekonomikų akcijų sąskaita. Tarp pastarųjų jis rekomenduoja „neutralų“ požiūrį į JAV akcijas ir atkreipti dėmesį į Jungtinės Karalystės ir euro zonos akcijas.

Tarp sektorių banko strategai pataria sutelkti dėmesį į kasybos įmones, net ir po pastaruoju metu jų santykinai geresnių kotiruočių. Jie atkreipia dėmesį į patrauklią dividendų normą, kurią jos siūlo.