Rusija pripažins kriptovaliutas kaip oficialią mokėjimo priemonę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-20 16:03 Komentarai: (10)
Rusai nori pripažinti kriptovaliutas oficialia mokėjimo priemone. Tai beveik 180 laipsnių pokytis jų skaitmeninio turto politikoje. Finansų ministerija tikisi, kad kriptovaliutų reguliavimas Rusijoje bus įvestas dar šiais metais.

Kriptovaliutos kaip oficialios mokėjimo priemonės gali būti legalizuotos Rusijoje. Tokią nuomonę išsakė Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministras Denis Manturov.

„Klausimas toks: ne jeigu, o kada tai įvyks, kaip bus ir kaip bus reguliuojama. Šia kryptimi aktyviai dirba ir centrinis bankas, ir vyriausybė. Tačiau visi tarsi supranta, kad tai yra dabartinė tendencija ir anksčiau ar vėliau viena ar kita forma ji bus įgyvendinta. Bet dar kartą – turi būti teisėta, teisinga, atitinkanti suformuluotinas taisykles“ – sakė ministras.

Finansų ministerija tikisi, kad teisinis reglamentavimas dėl kriptovaliutų sektoriaus Rusijoje bus įvestas dar šiemet. Ji taip pat sprendžia pelno iš prekybos skaitmeniniu turtu apmokestinimo klausimą.

Tai beveik 180 laipsnių pokytis Rusijos politikoje kriptovaliutų atžvilgiu, nes dar balandį ministras pirmininkas Michail Mišustin pareiškė esąs prieš kriptovaliutų pripažinimą mokėjimo priemone, o Rusijos centrinis bankas reikalavo visiškai uždrausti prekybą kriptovaliutomis, nes tai kelia grėsmę šalies finansų sistemai.

Rusijos požiūris į prekybą kriptovaliutomis ir leidimą jas naudoti kaip oficialią mokėjimo priemonę pasikeitė įvedus griežtas sankcijas Rusijos bankų sektoriui, kas gerokai apsunkino tarptautinius mokėjimus.

Kriptovaliutų rinka, kurios vienas iš pagrindinių principų yra decentralizacija, gali padėti rusams efektyviai apeiti Vakarų sankcijas daugeliu lygių. Juo labiau Rusijoje populiarėja kriptovaliutos, o pagal naujų kriptovaliutų „kasimą“ šalis yra penktoje vietoje pasaulyje.
 
1.   Parašė Doncex   2022-05-20 20:23  

Viena mėnesį kripto Rusijoje blogis

Kita mėnesį Rusijoje kripto gėris.

Kokia manipuliacija spekuliantu investuotiem aktyvamns norinti...


Kaip nėra tvirtos krypties tai nėra ką ir pradėti...

O mėtytis is vienos pusės į kitą pusę niekados nebuvo geras sumanymas...

 
2.   Parašė C#   2022-05-20 23:17  

Skaityk teksta, situacija pasikeite kai rusus pradejo dusint sankcijomis 2022.02.24+

Cia butu gan rimtas postumis crypto-shuduvai, tai ne kokia skyle Salvadoras ar pan.

 
3.   Parašė kergudu   2022-05-20 23:51  

jo, bet pamirsai paminet, kad kitaicai uzdraude crypto, jeigu uzdraus shtatai, gales ruskiai su salvadoru valdyt pasauli, hipsteriu pasauli

 
4.   Parašė C#   2022-05-21 00:07  

Su kitaicais galima vest bizni rubliais/juaniais, esme atsirist nuo bakso

 
5.   Parašė kergudu   2022-05-21 00:55  

tu debile lojai kelis metus ant btc, o dabar cia kazka skalauji apie rublius, kai tavo meile , visu debilu vyriausybe iveda btc kaip valiuta, tu esi didziausias konformistas ir siknalaizys, kuom kaltinai visus is eiles, eile metu

 
6.   Parašė C#   2022-05-21 01:25  

O kas sake kad jie naudos BTC visu pirma, mulki ? Antras dalykas, kaip emergency valiuta, kai tau kisa pagalius per visur kur imanoma - kodel gi ne. Patys rusai pakeite savo pozicija siuom klausimu, prie ko cia as

Man tas crypto kaip buvo taip ir liks nei ryba, nei miasa. Problema kad dauguma tu valiutu remiasi i defliacini modeli, o infliaciniai modeliai velgi pavojingi del padauginimo. Long rune tokia decentralizuota atsiskaitymo priemone yra bybis, bet is bedos kuriam laikui gali sueit.

Pagrindinis tikslas siaip islaisvint pasauli is dolerio hegemonijos. O euro isvis gali nelikt, nes gali nelikt ES viena diena.

 
7.   Parašė NuLošiam   2022-05-21 14:40  

sifilinė karvė išvertus vatinę skūrą čiulps bybius stotyje netik už rublius bet ir už chiulo coiną. Bus naujos kartos Hodleris. Neįtikėtinas lochas.

 
8.   Parašė kibiras   2022-05-21 14:52  

Issiblaivyk trydale

 
9.   Parašė C#   2022-05-21 16:26  

https://www.youtube.com/watch?v=MPSp0TqaVgQ

Kai tau zuikuciu is Azovstal padave, tatuskes su naciu simboliais grazu ziuret. O pas viena cielas Adolfas Hitleris ant rankos

Be abejo nacizmo Ukrainoje nera.

Dabar pagalvojau ta intensyvi propaganda kad neva rusai fashistai, o Putinas naujas Hitleris, tai yra is serijos - i koki shuda pats ikrites, tokiu shudu ir priesininka teplioji.

 
10.   Parašė Orzis   2022-05-21 16:39  

Bus pagrindas vakarams užraust BTC ir kitas valiutas