Verslo ir rinkų naujienos » Galimas JAV nuosmukis yra didelis rizikos veiksnys


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-05-19 15:53.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34449


Buvęs Goldman Sachs vadovas Lloyd Blankfein perspėjo, kad JAV ekonomikai gresia didelė potencialaus nuosmukio rizika. Ši rizika augs toliau didėjant palūkanų normai.

Išėjęs į pensiją bankininkas pabrėžė suprantantis Federalinio rezervų banko veiksmus kovojant su pernelyg didele infliacija, tačiau per stiprus ir per greitas pinigų politikos sugriežtinimas gali užgniaužti ekonomikos atsigavimą.

Recesija yra „labai, labai didelis rizikos veiksnys“, sakė Goldman Sachs „garbės“ vyresnysis prezidentas Lloyd Blankfein.

Jo nuomone, FED žingsniai ir reakcijos tempas turėtų būti vertinami kaip geri, tačiau jie pasižymi didele rizika.

„FED uždavinys yra aiškiai apibrėžti tašką, iki kurio jis gali didinti palūkanų normas, nesukeldamas ekonomikos per didelio atšalimo. FED turi labai galingus įrankius. Juos sunku tiksliai sureguliuoti ir sunku pakankamai greitai pastebėti jų poveikį, kad būtų galima skubiai ką nors pakeisti, bet nepaisant to, atrodo, kad sprendimai eina teisinga linkme. Svarbiausia nepersistengti“ - tikino Lloyd Blankfein, kuris 2006 – 2018 metais buvo Goldman Sachs generalinis direktorius, tuo pačiu ir per finansinę krizę, kuri paskatino JAV vyriausybę įgyvendinti bankų gelbėjimo programą.