Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausia stabili moneta parduodama už mažiau nei 1 dolerį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-05-12 17:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34413


Tether, didžiausia pasaulyje stabili moneta, jau prekiauja biržoje už mažiau nei vieną dolerį. Tiesa, po pradinio didesnio kritimo, vėliau sulaukėme atšokimo.

Artėjant vakarui Tether pigo 0.2 procento iki 0.9943 dolerių. Tačiau prieš tai jis buvo atpigęs kur kas labiau, t.y. iki 0.9462 dolerių. Didžiausios stabilios monetos kainos kritimas paaiškinamas mažesnio varžovo terraUSD katastrofa.

Kriptovaliutų biržos Luno vadovas Vijay Ayyar CNBC sakė, kad Tether silpnumas atsirado dėl „spekuliacijų sukeltos baimės“.

Stabilios monetos turėjo būti atsakas į didelio kriptovaliutų kotiravimo nepastovumo problemą, kuri labai trukdė jas naudoti įprastame gyvenime, primena CNBC. Tai, kad jos paremtos tikrais dolerių ištekliais turėjo užtikrinti, jog vartotojai gali jaustis saugūs ir bet kuriuo metu konvertuoti kriptovaliutą į tikrus pinigus.

Tether organizacijos, kuri yra tokio pačio pavadinimo stabilios monetos autorė, atveju, sandoris su Niujorko generaliniu prokuroru atskleidė, kad stabili moneta yra apsaugota ne tik doleriu, bet ir daugybe turto, tuo pačiu ir komerciniais vertybiniais popieriais, o tai sukėlė susirūpinimą.

Ketvirtadienį Tether technologijų vadovas Paolo Ardoino patikino, kad stabilių monetų savininkai gali nesunkiai jas iškeisti santykiu 1:1 į dolerį. Jis nurodė, kad apie 300 milijonų žetonų per pastarąsias 24 valandas jau buvo be jokių problemų iškeista.