Verslo ir rinkų naujienos » Rusijos ekonomikai sekasi geriau nei tikėtasi


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-05-11 18:51.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34406


JP Morgan bankas vertina, kad sankcijų susilpnintai Rusijos ekonomikai kol kas sekasi geriau nei tikėtasi, o prognozuojamas nuosmukis bus mažesnis nei laukta.

Amerikos banko analitikai nurodo, kad Rusijos verslo nuotaikų tyrimai ir aukšto dažnio rodikliai „signalizuoja ne itin gilų nuosmukį Rusijoje“, o tai reiškia, kad JP Morgan prognozės dėl Rusijos ekonomikos silpnėjimo gali pasirodyti pernelyg pesimistinės.

Kovo mėnesį bankas paskelbė, jog laukia Rusijos BVP mažėjimo 35 procentais per antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju. Per metus bendrasis vidaus produktas turėjo susitraukti septyniais procentais.

„Turimi duomenys nerodo didelio aktyvumo nuosmukio, bent jau kol kas“ – tikina JP Morgan specialistai.

Todėl duomenys apie Rusijos BVP antrąjį ketvirtį gali būti geresni, nei prognozuota kovo mėnesį. JP Morgan taip pat pabrėžia, kad Rusijos ekonomika yra daug prastesnės būklės, nei tuo atveju, jei Ukraina nebūtų užpulta. Be kita ko, atkreipia dėmesį iki eksporto užsakymų kritimą.

„Tikimės, kad sankcijų poveikis artimiausiais ketvirčiais padidės“ – sako JP Morgan, manantis, kad „užsitęsęs, bet ne per daug didelis nuosmukis“ Rusijos ekonomikoje vis labiau tikėtinas.


KOMENTARUS RAŠYTI Į TEMĄ, NES PRIEŠINGU ATVEJU JIE BUS TRINAMI!!!