Verslo ir rinkų naujienos » Dar du ar trys padidinimai po 50 bazinių punktų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-05-09 18:11.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=34389


FED Atlantos padalinio vadovas Raphael Bostic mano, kad JAV Centrinis bankas dar gali pakelti palūkanų normą 50 bazinių punktų per artimiausius du ar tris susitikimus, o tada jis įvertins, kaip į tai reagavo infliacija ir ekonomika.

Jis pažymėjo, kad praėjusios savaitės FED palūkanų normos padidinimas 50 bazinių punktų - „tai jau buvo gana agresyvus žingsnis“.

„Nemanau, kad turime būti agresyvesni“ – sakė jis.

Per spaudos konferenciją praėjusią savaitę po palūkanų kėlimo Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell sakė, kad monetarinės politikos vykdytojai nesvarstė 75 bazinių punktų padidinimą, kas tuo metu sukėlė teigiamą rinkos reakciją.

„Tikiu, kad galime išlikti su tokiais tempais, kaip dabar, ir pažiūrėti, kaip keisis rinka. Padarysime tai dar kelis kartus, gal du, gal tris ir pažiūrėsime, kaip reaguos ekonomika, jei infliacija judės link 2 procentų tikslo, stabtelsime pažiūrėti kaip viskas vyksta“ – tikino Raphael Bostic.

Amerikos Federalinio Rezervų banko Atlantos padalinio vadovas išreiškė viltį, kad didelę infliaciją sukeliantys veiksniai, įskaitant tiekimo grandinės sutrikimus, pasikeis, kaip tikisi FED.

„Tikimės, kad daugelis dalykų, kurie tapo nevaldomi, pavyzdžiui, tiekimo grandinės sutrikimai ir kiti, pasikeis į gerąją pusę. Jei matysime pasiūlos judėjimą, tai reikš, kad dėl palūkanų normų kėlimo turėsime mažiau veikti paklausos pusėje“ – reziumavo Raphael Bostic.