Verslo ir rinkų naujienos » Siūlo investuoti į auksą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-26 15:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33851


Investicinio banko Goldman Sachs analitikai tikisi, kad bus palanki padėties aukso rinkoje. Todėl jie siūlo investuoti į šį vertingąjį metalą.

Jie rekomenduoja užimti ilgalaikę gynybinę poziciją šio tauriojo metalo, kuris turėtų būti traktuojamas kaip apsidraudimas nuo baimės rinkoje ir turto apdraudimas didelės infliacijos metu, atžvilgiu.

Amerikos institucija sausio 26 dienos ataskaitoje „Auksas: laikas pirkti gynybinį turtą“ pabrėžia, kad šiuo metu susiduriame su daugybe veiksnių, kurie ilgainiui turėtų nulemti minimo metalo vertės augimą. Tai apima geopolitinę įtampą, netikrumą dėl palūkanų normų didėjimo masto Amerikos ekonomikoje, didelį ir, svarbiausia, nuolatinį infliacijos spaudimą, neramumus finansų rinkose ir metalo paklausą iš centrinių bankų.

Goldman Sachs analitikai tikisi, kad į auksą investuojančių ETF populiarumas ir toliau augs, ir prognozuoja, kad 2022 metais aukso pirkimas turėtų paspartėti iki 300 tonų per metus.

Dėl šių priežasčių jie padidino savo prognozuojamą aukso tikslinę kainą dvylikos mėnesių perspektyvoje nuo 2000 iki 2150 dolerių už Trojos unciją. Per trumpalaikį laikotarpį, apimantį tris mėnesius, šio vertingojo kainos prognozė sumažinta nuo 2000 iki 1950 dolerių už unciją, o vidutinės trukmės (6 mėnesių laikotarpiui) projekcija padidinta iki 2050 dolerių.

Šiandien po pietų auksas biržoje nežymiai pinga iki 1846.94 dolerių už Trojos unciją. Nuo šių metų pradžios jis pabrango vienu procentu, o per pastaruosius vienerius metus nežymiai atpigo.