Verslo ir rinkų naujienos » Rusijos bankas norėtų uždrausti kriptovaliutų naudojimą ir kasimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-20 17:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33823


Rusijos Centrinis bankas mano, kad siekiant užtikrinti finansinį stabilumą ir piliečių gerovę bei pinigų politikos suverenumą, reikėtų uždrausti kriptovaliutų naudojimą ir kasimą šalies teritorijoje, praneša naujienų agentūra Reuters.

Daugelį metų cituojamų Rusijos pinigų valdžios atstovų teigimu, kriptovaliutos gali būti naudojamos pinigų plovimui ar teroristų finansavimui. Jos taip pat gali pakirsti finansų ir pinigų sistemos kontrolę. Ir nors 2020 metais kriptovaliutoms Rusijoje buvo suteiktas teisinis statusas, jų naudojimas kaip mokėjimo priemonė buvo uždraustas.

Dabartinis Rusijos banko pasiūlymas yra dar platesnis. Be uždraudimo naudoti virtualias valiutas, jas išgauti arba kasti taip pat turėtų būti draudžiama. Centrinis bankas pareiškė, kad spekuliacinė paklausa pirmiausia lemia spartų kriptovaliutų augimą ir jos turi finansinės piramidės bruožus, gali formuoti rinkoje burbulus, keliančius grėsmę finansiniam stabilumui ir piliečiams.

Rusija yra trečia pagal dydį bitkoinų kasybos dalyvė pasaulyje, po JAV ir Kazachstano. Rusijos bankas pabrėžia, kad rimta problema yra milžiniškos energijos sąnaudos, susijusios su kriptovaliutų „kasimu“.

„Geriausias sprendimas – uždrausti kriptovaliutų kasimą Rusijoje“ - nurodė bankas.

Tuo tarpu pats Rusijos bankas planuoja išleisti savo skaitmeninį rublį.