Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje pastebimai padidėjo naujų bedarbių skaičius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-20 16:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33822


Paviešinus naujausius duomenis paaiškėjo, jog per savaitę, palyginus su ankstesne savaite, Amerikoje naujų bedarbių skaičius pastebimai šoktelėjo, labiausiai nuo liepos vidurio, kai laukta, jog kiek sumažės.

Šįkart per savaitę pateikta net 286 tūkstančiai naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, arba daugiausiai nuo pat spalio vidurio. Tuo tarpu ekonomistai prognozavo, jog per savaitę atsiras tik vidutiniškai 220 tūkstančių naujų bedarbių. Savaitę prieš tai šis rodiklis siekė 231 tūkstantį, arba tūkstančiu daugiau nei prieš tai skelbta.

Naujų bedarbių skaičius JAV augo jau trečią savaitę iš eilės. Vis dėlto verta pastebėti, jog tai tuo pačiu jau penkiolikta savaitė iš eilės kai Amerikoje per savaitę pateikiama mažiau nei 300 tūkstančių naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, vėl paaugo. Šis rodiklis šįkart ūgtelėjo nuo 211 iki 231 tūkstančio, kai prieš pandemijos pradžią jis sudarė 212 tūkstančių.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę ūgtelėjo, t.y. nuo 1,551 iki 1,635 milijonų, o prognozuota, kad jis paaugs iki vidutiniškai 1,58 milijonų. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu.

Padidėjęs prašymų skaičius gali reikšti, kad darbdaviai atleidžia darbuotojus per pastarąjį Covid atvejų padidėjimą. Nepaisant to, nuosmukis turėtų būti trumpalaikis, nes įmonės labai stengiasi išlaikyti ir pritraukti talentingus darbuotojus, nuolat trūkstant darbo jėgos.