Verslo ir rinkų naujienos » Strategai tikisi atšokimo Kinijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-20 14:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33820


Jefferies Financial Group ekspertai prisijungė prie strategų, prognozuojančių augimą Kinijos akcijų rinkoje 2022 metais, choro.

Jefferies ekspertai mano, kad šios Azijos atstovės ekonomikos sulėtėjimas, taip pat reguliavimo ir ne tokios formalios represijos, kurios paveikė daugelį Kinijos akcijų rinkos sektorių, yra praeitis. Beveik visus praėjusius metus nerekomendavę investuoti Kinijoje, dabar jie persigalvojo ir mano, kad yra pagrindo MSCI China indekso atšokimui ir dviženkliam padidėjimui.

Jie įvertino Kinijos akcijų rinkos teigiamos grąžos tikimybę 83 procentais, o augimo potencialą - 23 procentais, informuoja agentūra Bloomberg.

Anksčiau Goldman Sachs ir UBS bankų ekspertai teigiamai atsiliepė apie investicijas į Kinijos įmonių ir bankų akcijas. Jie prognozavo monetarinės politikos švelninimą, kuris tapo faktu, ir ekonomikos stimuliavimą.

Jefferies specialistai, dėl palyginti žemų vertinimų ir galimo reguliuotojų retorikos sušvelnėjimo, laiko favoritu interneto kompanijų sektorių. Technologijų įmonės sulaukė postūmio iš vietinio prižiūrėtojo, kuris paskelbė, kad rems pastangas patekti į biržos sąrašus užsienyje ir bendradarbiaus su JAV atliekant auditą.

Galbūt padėtis pagerės, nes Hang Seng Tech indeksas per pastaruosius dvyliką mėnesių sumažėjo net keturiasdešimt procentų.