Verslo ir rinkų naujienos » BlackRock valdomi aktyvai viršijo 10 trln. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-17 16:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33801


BlackRock tapo pirmuoju aktyvų valdytoju, kurio valdomas turtas viršijo 10 trilijonų dolerių ribą dėl per ketvirtąjį ketvirtį padidėjusio naujų investicijų srauto į jo ETF.

Minimos investicinės kompanijos ketvirtojo ketvirčio pelnas viršijo analitikų prognozes, nes išaugo didžiausio pasaulyje pinigų valdytojo pajamos, o valdomas turtas viršijo dešimt trilijonų dolerių. Per tris mėnesius, pasibaigusius gruodžio 31 dieną, investuotojai į ETF grynąja verte pervedė 104 mlrd. dolerių.

Pasaulinėse finansų rinkose sėkmingai pasibaigę metai padėjo pagerinti bendrą turto valdytojų veiklą, o BlackRock taip pat turėjo naudos iš didelio masto ir aprėpties. Valdomas turtas ketvirčio pabaigoje sudarė 10,01 trilijoną dolerių, palyginti su 8,68 trilijonais dolerių prieš metus.

„Tai įspūdingas įvykis ir tik iliustruoja jų dominavimą greičiausiai augančiose sektoriaus srityse“ – sakė Edward Jones analitikas Kyle Sanders.

Ketvirčio grynosios pajamos sudarė 212 mlrd. dolerių, iš kurių ilgalaikiai grynieji srautai - 169 mlrd. dolerių, palyginti su 116 mlrd. dolerių prieš metus.

„Mūsų verslas yra labiau diversifikuotas nei bet kada anksčiau – aktyvios strategijos, įskaitant alternatyvas, prisidėjo prie daugiau nei 60 procentų bazinio pajamų padidėjimo 2021 metais“ – sakė generalinis direktorius Larry Fink.

BlackRock paskelbė, kad 2022 metais siekia „rekordinių“ investicijų į savo verslą, įskaitant numatomą užimtumo augimą iki 10 procentų.

Investicinės bendrovės BlackRock akcijų kaina pernai pakilo beveik 27 procentais. Tiesa, nuo šių metų pradžios smuktelėjo virš septynių procentų.