Verslo ir rinkų naujienos » STAIGMENA, Mažmeninė prekyba JAV krito gerokai labiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-14 16:48.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33791


Per paskutinį praėjusių metų mėnesį Jungtinėse Amerikos Valstijose mažmeninės prekybos apimtys krito gerokai labiau nei tikėjosi ekonomistai.

Gruodį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, mažmeninės prekybos apimtys susitraukė net 1.9 procento, arba labiausiai nuo vasario mėnesio, o laukta, kad kris vidutiniškai tik 0.1 procento. Lapkričio prieaugis po korekcijos buvo sumažintas nuo 0.3 iki 0.2 procento.

Metinis šio rodiklio augimas, t.y. palyginus su 2020 metų gruodžiu, siekė net septynioliką procentų, kai lapkritį metinis prieaugis sudarė 18.2 procento.

Atmetus automobilių pardavimus (jie krito 0.4 procento), praėjusį mėnesį mažmeninė prekyba Amerikoje susitraukė 2.3 procento, kai prognozuota, kad pakils vidutiniškai 0.3 procento.

Vien internetinių parduotuvių pardavimai gruodį JAV smuktelėjo net 8.7 procento, baldų susitraukė 5.5 procento, o sporto prekių, muzikos ir knygų parduotuvėse – 4.3 procento. Be to, restoranų ir barų pardavimai krito 0.8 procento, degalų - 0.7 procento, elektroninių prekių - 2.9 procento, drabužių - 3.1 procento, o štai bendros paskirties parduotuvių mažmeniniai pardavimai praėjusį mėnesį ūgtelėjo 1.8 procento, o statybinių medžiagų ir sodo prekių - 0.9 procento.

Bazinė mažmeninė prekyba, t.y. atmetus automobilių, degalų, maisto paslaugų ir statybinių medžiagų pardavimus, per paskutinį praėjusį metų mėnesį susitraukė net 3.1 procento, o laukta, kad augs vidutiniškai 0.1 procento. Be to, paaiškėjo, jog lapkritį šis rodiklis krito ne 0.1 procento, o net 0.5 procento.