Verslo ir rinkų naujienos » Nedidelis prieaugis Volstryte


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-13 01:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33781


Po sėkmingos antradienio sesijos, trečiadienį JAV akcijų rinkos investuotojų nuotaikos buvo banguotos, o tą daugiausia lėmė spekuliacijos, baimės ir viltys, susijusios su paskelbtais naujausiais infliacijos duomenimis. Pabaigoje visi trys indeksai užfiksavo teigiamus pokyčius, nors ir daug mažesniu mastu nei dieną prieš tai: Dow Jones 36290.32 (+0.11%), S&P500 4726.35 (+0.28%), Nasdaq 15188.39 (+0.23%).

Paaiškėjo, jog gruodį metinė infliacija Amerikoje dar labiau pakilo ir pasiekė aukščiausią lygį per pastaruosius beveik keturiasdešimt metų. Investuotojai per daug nežinojo, kaip reaguoti į šią informaciją, nes iš vienos pusės pasirodė, kad ji atitiko prognozes, tačiau, kita vertus, toks aukštas kainų lygis negarantuoja, kad infliacijos pikas jau pasiektas.

„Obligacijų rinkos šiuo metu vertina apie 90 procentų tikimybę, kad FED 2022 metais keturis kartus padidins palūkanų normaą, o šiandieniniai infliacijos duomenys neturėtų atgrasyti centrinio banko nuo pirmojo iš šių padidinimų kovo mėnesį“ - sakė JP Morgan Asset Management pasaulinės rinkos strategas Jai Malhi.

„Šiandieninis vartotojų kainų indekso rodmuo iš tikrųjų tik sustiprina tai, ką jau žinome – vartotojų piniginės patiria kainų spaudimą, o FED pranešė apie griežtesnį požiūrį“ – sakė Morgan Stanley investavimo strategijos ETrade generalinis direktorius Mike Loewengart.

„Tikėtina, kad Federalinio rezervo politikos koregavimas iš esmės jau įkainotas, o stabilus įmonių pelnas turėtų padėti atsigauti akcijų rinkai“ – trečiadienį rašė Barclays strategai.

Šios sesijos brango iš ekonomikos augimo naudos gaunančių įmonių akcijos. Chemijos koncerno Mosaic rinkos vertė pašoko daugiau nei keturiais procentais, o Freeport-McMoRan – penkiais procentais.

Technologijų milžinių Microsoft ir Alphabet vertybiniai popieriai pabrango daugiau nei vienu procentu. Elektromobilių gamintojos Tesla kapitalizacija darbo savaitės viduryje ūgtelėjo beveik keturiais procentais.

Biogen akcijos atpigo beveik septyniais procentais po to, kai buvo pasakyta, kad Medicare padengs Aduhelm vaisto išlaidas Alzheimerio ligai gydyti tik tiems pacientams, kuriems yra ankstyvos stadijos simptomai bei jie įtraukti į klinikinius tyrimus.

Dish Network kapitalizacija išaugo beveik trimis procentais po naujienų iš New York Post, kad bendrovė vėl derasi dėl susijungimo su DirectTV.