Verslo ir rinkų naujienos » Euro zona augs greičiau nei JAV


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-12 14:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33777


Investicinio banko Goldman Sachs ekonomistai prognozuoja, kad per ateinančius dvejus metus euro zonos bendrasis vidaus produktas augs greičiau nei Jungtinių Amerikos Valstijų.

Amerikos investicinio banko prognozėje numatoma, kad 2022 metais euro zonos ekonomika ūgtelės 4,4 procento. Tuo tarpu tikimasi, jog JAV bendrasis vidaus produktas paaugs 3,5 procento. Savo ruožtu 2023 metų prognozėje nurodomi atitinkamai 2,5 ir 2,2 procento prieaugiai.

Goldman Sachs pabrėžia, kad yra du pagrindiniai veiksniai, skatinantys spartesnį augimą Europoje. Pirmasis – lengvesnė infekcijos eigos kontrolė, leidžianti išvengti ilgalaikių ir apsunkinančių bei augimo potencialą ribojančių apribojimų įvedimo.

Antrasis veiksnys – laukiamas skatinamosios fiskalinės politikos, priešingai nei tikimasi JAV ir iš FED, palaikymas euro zonoje.

Goldman Sachs banko atstovai taip pat atkreipia dėmesį į postūmį, kurį paskatins Europos sąjungoje sutartas 750 milijardų eurų pandemijos atkūrimo fondas, kuris į šalis pateks 2022 metais.