Verslo ir rinkų naujienos » Didžioji rotacija Volstryte


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-01-10 16:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33765


Brangių technologijų įmonių akcijų „kraujo vonia“ ir vertės įmonių triumfas. Pastaroji strategija kaip tik atnešė didžiausią pergalę nuo praėjusio kovo.

Staigi rotacija primena tą buvusią 2021 metais, tačiau šį kartą FED yra pasiruošęs įveikti sparčiausią per keturis dešimtmečius infliaciją.

Bloomberg pažymi, kad Amerikos Centrinio banko signalizuotas pinigų politikos griežtinimas palankus būtent taip vadinamų vertės įmonių akcijoms.

Panašiai buvo ir praėjusių metų pradžioje, bet tada viskas pasikeitė po pandemijos atsinaujinimo. Tuomet krito obligacijų pajamingumas, o naujas impulsas padidino technologijų įmonių akcijų kainas.

Šį kartą bus kitaip. Rizikos draudimo fondai, investuojantys į akcijas, padidino savo investicijas į vertės bendroves iki aukščiausio lygio per mažiausiai ketverius metus. Daugelis institucinių investuotojų teigia, kad kylančios palūkanų normos palaikys akcijų rinką.

„Tai nėra vienos dienos rotacija. Tai yra rotacijos nuo augimo link vertės įmonių, kuri gali trukti nuo šešių iki dvylikos mėnesių, pradžia“ - sako Pictet Asset Management strategijos vadovas Luca Paolini. Jis pabrėžia, kad rinka iš naujo įvertino pinigų politikos sugriežtinimo riziką ir šį kartą ji teisi.