Verslo ir rinkų naujienos » Blogiausia bitkoininio ETF diena


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-12-07 16:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33613


Stambiausias pagal valdomą kapitalą į bitkoinų kontraktus investuojantis fondas patyrė didžiausią vienos dienos nuosmukį nuo pat įkūrimo.

ProShares Bitcoin Strategy ETF pirmadienį smuko daugiau nei aštuoniais procentais, arba daugiausiai per vieną dieną nuo debiuto biržoje 2021 metų spalio viduryje. Niujorko vertybinių popierių biržoje Arca, kuri priklauso Intercontinental Exchange, listinguojamo ETF vieneto kaina per pastarąjį vieno mėnesio laikotarpį krito daugiau nei penktadaliu.

Tiesa, šiandien prieš prekybinės sesijos metu ProShares Bitcoin Strategy ETF brangsta virš keturių procentų.

Fondo vertės smukimas siejamas su bitkoino išpardavimu, kuris savaitgalį nukrito iki 42 tūkstančių dolerių už vienetą, arba beveik 30 procentų. Jo nedidelio atšokimo ir pabrangimo iki 48 tūkstančių dolerių nepakako susijusių ateities sandorių nuostoliams kompensuoti, o tai natūraliai paveikė ETF.

ProShares nebuvo vienintelis bitkoino ateities sandoriais paremtas fondas, kuris smuktelėjo. Jo keliu pasuko ir mažesnių ETF, tokių kaip Valkyrie Bitcoin Strategy ar Grayscale Bitcoin Trust, kursai, kurie nukrito 7,9 ir 7,3 procento. Abu, kaip ir ProShares Bitcoin Strategy ETF, per pastarąjį vieno mėnesio laikotarpį prarado daugiau nei po dvidešimt procentų savo vertės.

Amerikos vertybinių popierių ir biržų priežiūros tarnyba SEC rugsėjį patvirtino planus steigti pirmuosius fondus, pagrįstus bitkoinų ateities sandoriais. Pasak komisijos vadovo Gary Gensler, jie yra saugesni nei paklausiausi fondai, paremti bitkoino neatidėliotina kaina.