Verslo ir rinkų naujienos » Barelis Brent naftos kitais metais kainuos 125 dolerius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-11-30 15:05.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33574


JPMorgan banko analitikai tikisi, kad Brent rūšies naftos barelio kaina 2022 metais padidės iki 125 dolerių už barelį, o 2023 metais – iki 150 dolerių, teigiama naujausioje apžvalgoje.

Didžiausias Amerikos bankas kaip pagrindinę priežastį nurodo faktą, kad realūs nepanaudoti pajėgumai yra 2 milijonai barelių per dieną, o rinkoje bendras vertinimas yra, kad jie siekia 4,8 milijono barelių.

JPMorgan atstovai mano, kad siekiant subalansuoti rinką, OPEC+ turi didinti mėnesinę naftos gavybą 400 tūkstančiais barelių per dieną. Tačiau, jų nuomone, vėliau šiai grupei kils problemų dėl gavybos padidinimo daugiau nei 250 tūkstančių barelių per dieną.

Sprendimai dėl galimo gamybos padidinimo sausio mėnesį 400 tūkstančių barelių per dieną turėtų būti priimti per ketvirtadienio kartelio susitikimą.

Tuo tarpu nafta šiandien vėl pinga po to, kai vakar sulaukėme atšokimo. Po pietų už barelį WTI rūšies žaliavinės naftos mokama po 67.97 dolerius, arba apie tris procentus mažiau bei pirmadienį. Tuo tarpu Brent rūšies žaliavinė nafta pinga trimis procentais iki 71.03 dolerių už barelį.

Naftos kaina penktadienį procentine išraiška krito net daugiau nei dešimt procentų kilus panikai dėl naujos koronaviruso atmainos atsiradimo.