Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias Estijos bankas suteikė galimybę prekiauti kriptovaliutomis


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-11-25 17:27.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33556


Estijos LHV bankas nuo šios savaitės suteikė savo klientams galimybę prekiauti kriptovaliutomis per savo programėlę bei ateityje išplės savo pasiūlą.

Vartotojai gali prekiauti aštuoniomis kriptovaliutomis: bitkoinu (BTC), eteriu (ETH), litekoinu (LTC), uniswap (UNI), chainlink (LINK), stellar Lumens (XLM), polygon (MATIC) ir aave (AAVE).

Palaikymą suteikia Bitstamp birža. Programoje taip pat bus pateiktos iš anksto užpildytos mokesčių formos, leidžiančios atsiskaityti už sandorius su mokesčių inspekcija.

„Artimiausiu metu planuojame papildyti naujais instrumentais, pavedimų tipais ir kitais sprendimais, kad prekyba būtų patogesnė. Ilgalaikėje perspektyvoje atidžiai stebėsime blokų grandinės sprendimų plėtrą pasaulyje ir, jei atsiras tinkama galimybė, tikrai esame pasiruošę žengti kitą žingsnį siūlydami blockchain sprendimus“ – apie naują paslaugą sakė LHV Mažmeninės bankininkystės investicinių paslaugų vadovas Martin Mets.

„Žinia apie LHV reikšminga, nes parodo, kad kriptovaliutų industrija yra pasaulinis judėjimas. Tai taip pat padidina argumentą, kad tam tikru momentu kiekvienas pasaulio bankas turės integruoti kriptovaliutą“ – sakė Jungtinės karalystės skaitmeninio turto brokerio GlobalBlock atstovas Marcus Sotiriou.