Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje yra klasikinis burbulas, kurį skatina FED


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-11-23 16:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33541


Rizikos draudimo fondo Pershing Square Capital Management vadovas William Ackman mano, kad FED itin pigių pinigų politika sukėlė spekuliacinį burbulą.

„Mes esame klasikiniame burbule, kurį skatina FED“ – sakė jis konferencijoje, kurią rėmė S&P Global Ratings.

„Kiekvienas indikatorius šviečia raudonai“ – pridūrė William Ackman, nurodydamas rekordines kainas nekilnojamojo turto, akcijų ir meno rinkose.

Pershing Square Capital Management vadovas mano, kad Amerikos Centrinis bankas turės pradėti kelti palūkanų normą anksčiau nei tikėtasi. Jo nuomone, laikyti jas tokias žemas, kokios yra dabar, nėra prasmės, nes itin švelni pinigų politika nesugrąžins žmonių į darbą.

William Ackman taip pat nėra įsitikinęs, skirtingai nuo Amerikos Federalinio Rezervų banko, kad aukštas kainų lygis yra laikinas, nes, jo nuomone, tai didžiąja dalimi yra struktūrinių pokyčių rezultatas. Jis atkreipė dėmesį, kad ESG iniciatyvos, tokios kaip perėjimas prie švarios energijos, taip pat lūkesčiai dėl atlyginimų didinimo yra nuolatiniai ir dėl to bus didesnės išlaidos.

Pershing Square Holdings fondas nuo šių metų pradžios jau pasiekė 26,1 procento investicinę grąžą. Pernai ji siekė net 70,2 procento.