Verslo ir rinkų naujienos » JAV sumažins savo strateginius naftos rezervus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-11-23 15:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33540


Vakar dienos neoficialūs pranešimai buvo patvirtinti. JAV antradienį paskelbė, kad grupė šalių koordinuotai atlaisvins arba sumažins kai kurias strategines naftos atsargas, praneša naujienų agentūra Reuters.

Kaip paskelbta, JAV atlaisvins 50 milijonų barelių naftos. Tai bus padaryta žaliavos skolinimo ir pardavimo forma. Tai bus vykdoma derinant su kitomis šalimis, kurios taip pat atlaisvins dalį rezervų. Tai Kinija, Indija, Pietų Korėja ir Jungtinė Karalystė.

Tikslas – sumažinti žalios naftos ir degalų kainas, informavo Baltieji rūmai, pabrėždami, kad tai pirmas toks koordinuotas didžiausių naftos vartotojų veiksmas iš Jungtinių Amerikos Valstijų pusės.

Pirmadienį OPEC+ išsiuntė signalą, kad gali reaguoti į koordinuotą kai kurių strateginių naftos atsargų atlaisvinimą pakeisdama planus artimiausiais mėnesiais padidinti naftos gavybą.

Po pietų Brent rūšies žaliavinė nafta biržoje brango 0.61 procento iki 80.19 dolerių už barelį, o WTI - 0.27 procento iki 76.96 dolerių už barelį.

Nuo metų pradžios Brent naftos kaina pašoko beveik penkiasdešimt penkiais procentais, o WTI - beveik penkiasdešimt devyniais procentais.