Verslo ir rinkų naujienos » Finansų sistemoje viskas darosi vis pavojingiau


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-11-22 15:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33532


Allianz generalinis direktorius Oliver Baete perspėjo, kad „visos rizikos valdymo įspėjamosios lemputės yra raudonos“, praneša Reuters.

Vienos didžiausių pasaulyje draudimo bendrovių vadovui nerimą kelia aukšti automobilių ir naujų technologijų sektorių vertinimai. Jis taip pat pabrėžė pastarojo meto finansų įmonių Greensill ir Archegos nesėkmes, bei atkreipė dėmesį į mažėjantį bankų sektoriaus reguliavimą.

„Finansų sistema netapo saugesnė. Ji vėl darosi pavojingesnė“ - sakė Oliver Baete.

Vokietijos Allianz kompanijos vadovas kritikavo reguliuotojų veiksmus pandemijos metu, įskaitant uždraudimą išmokėti dividendus draudimo bendrovėms. Jis pažymėjo, kad sprendimas, kurį jis apibūdino kaip „katastrofą pramonei“, tik padidino kapitalo kainą.

Kitą vertus, Oliver Baete nesiseka prognozuoti. 2015 metais jis perspėjo apie galimą krachą akcijų rinkoje, o pernai vasarį įrodinėjo, kad rinkų reakcija į pranešimus apie koronaviruso epidemijos keliamas grėsmes buvo perteklinė ir per daug emocinga. Jis teigė, kad pasaulinė ekonomika pajus tik trumpalaikį poveikį. Draudimo mižinės vadovas tuomet palygino koronavirusą su „stipriu gripu“.