Sistemingumo svarba profesionalioje prekyboje

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Sistemingas veiksmingo prekybos metodo naudojimas padės įvaldyti savo strategiją ir suteiks galimybę įsitikinti, ar strategija tikrai ko nors verta. Peršokimas nuo vieno metodo prie kito, kai nematote geros situacijos, ilgainiui pakenks jūsų rezu
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2021-11-06 20:29 Komentarai: (0)
Naikintuvo piloto darbas, reikalaujantis specifinių, sudėtingų įgūdžių, daugeliui iš mūsų atrodo labai sunkus, ir tai pagrįsta. Tačiau pilotams tai yra ne kas kita, kaip įprastas elgesys, kurį jie atlieka šimtus ar net tūkstančius kartų. Tai taip pat taikoma chirurgams ar kitoms profesijoms, kurioms reikalingi specialūs įgūdžiai, kurie mums visiems gali atrodyti itin sunkūs. Tai veda prie kito dalyko – pašaliniam stebėtojui profesionalus prekiautojas gali pasirodyti kaip labai gabus asmuo, kuris daro tai, ko jis (stebėtojas) nesupranta. Kas bendro tarp šių trijų žmonių?

Atsakymas yra - sistemingumas arba reguliarumas.

Tikriausiai jau skaitėte apie įpročius ir apie tai, kaip jie yra raktas į prekybos sėkmę ir, tiesą sakant, bet kurioje gyvenimo srityje. Tačiau galima lažintis, kad turite daug mažiau informacijos, KAIP pasiekti visus šiuos vertingus įpročius. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgiama efektyvių prekybos įpročių galia ir parodoma, KAIP TIKSLAI JUOS ĮGYTI, kad jau DABAR galėtumėte pradėti gerą prekybą.


Prekybos sąskaitos padidinimas yra tarsi raumenų didinimas

Reguliarius sporto salės lankymas, net kai to tikrai nenorite, lems tai, kad tapsite fiziškai ir metališkai stipresni. Sistemingai valgydami sveiką maistą tapsite sveiku žmogumi tiek fiziškai, tiek protiškai. Asmeniui, kuris nėra geros būklės ir turi prastai išvystytą įprotį sveikai maitintis ir sportuoti, gali būti sunku ir nepatogu nuolat pradėti sveikai maitintis ir sportuoti... nes jis jau turi neigiamų tinginystės ir nesveiko maisto įpročių. Tačiau sveikam žmogui mankšta ir tinkama mityba bus malonumas, nes jis ilgą laiką tai darė sistemingai, todėl tai tapo įprasta jos kasdienio gyvenimo dalimi ir netgi tapatybe.

Taip pat, jei nuolat anksti keliatės į darbą ar mokyklą, žinote, kad tai tampa įpročiu. Priešingai, jei dažniausiai einate miegoti vėlai, žinote, kad toks elgesys ilgainiui tampa įpročiu, dėl kurio kitą rytą tikrai sunku keltis anksti. Paprastai tariant, anksti einant miegoti ir anksti keliantis ryte - tai daro žmones produktyvesnius, todėl turėtume išnaudoti reguliarumo galią savo naudai, kad įgyvendintume teigiamus įpročius, pavyzdžiui, pakankamas miegas ir produktyvesnės dienos, visa tai dėka ėjimo miegoti kiekvieną vakarą tuo pačiu laiku.

Sistemingas mokymasis ir savęs ugdymas pavers jus labiau išsilavinusiu žmogumi, kuris greičiausiai uždirbs daugiau ir bus sėkmingesnis nei tas, kuris neskiria laiko sistemingam savo žinių plėtimui.

Požiūris yra toks: reguliarumas visais gyvenimo aspektais, tiek asmeniniais, tiek profesiniais, galiausiai formuoja įpročius, o įpročiai yra tai, kas apibrėžia kiekvieną iš mūsų, tiesa? Perfrazuojant vieną iš motyvacinių kalbėtojų, Napoleon Hill: „Mes esame tai, ką galvojame ir darome visą laiką“. Viskas, apie ką sistemingai galvojate ir ką darote, tampa įpročiu, tačiau jūs galite nuspręsti, ar kuriate teigiamus, ar neigiamus įpročius, darydami įtaką tam, apie ką galvojate ir ką darote. Jei nuolat rūkote cigaretes, greičiausiai susiformuosite rūkymo įprotį, kuris, žinoma, yra blogas įprotis. Jei sistemingai tinkamai valdysite savo riziką rinkoje, laikysitės savo strategijos ir išvengsite per didelės prekybos, galite išsiugdyti daug labai teigiamų ir prasmingų prekybos įpročių, kurie galiausiai pavers jus sėkmingu prekiautoju.

VISKAS įmanoma DĖL SISTEMINGUMO GALIOS.


Reguliarumas sukuria įprotį

Kaip autorius ir verslo strategas Eric V. Holtzclaw rašo savo straipsnyje „Sistematiškumo stiprybė: 5 principai“:
 
„Negalite nuspręsti, ar kažkas veikia, ar ne, kol nepabandėte to daryti sistemingai. Kaip įvertinsite efektyvumą, jei tai, ką vertinate, nėra daroma sistemingai? Paprastai naujoms iniciatyvoms, procesams ir organizacinėms struktūroms skiriu mažiausiai šešis mėnesius, kad būtų galima įvertinti, ar jie buvo sėkmingi, ar nesėkmingi. Dažnai tai yra mažas patobulinimas, o ne didelis pakeitimas, kuris daro skirtumą.“

Sistemingas veiksmingo prekybos metodo naudojimas padės įvaldyti savo strategiją ir suteiks realią galimybę įsitikinti, ar strategija tikrai ko nors verta, ar ne. Peršokimas nuo vieno metodo prie kito, kai nematote geros situacijos, ilgainiui pakenks jūsų rezultatams. Kaip galėsite nuspręsti, ar strategija veikia, jei jos nesilaikysite ir nesuteiksite pakankamai laiko, kad ji duotų vaisių? Suteikite jai bent 6 mėnesius SISTEMINGUMO, kaip pasakė Erica Holtzclaw savo paminėtame straipsnyje. Jei neturėsite disciplinos ir drąsos bent šešis mėnesius sistemingai laikytis pasirinktos strategijos, jums bus sunku pasiekti sėkmę rinkoje.

Sistemingas rizikos valdymas yra labai svarbus... fiksuoto rizikos dydžio nustatymas leis jums kontroliuoti nuostolius ir emocijas. Prekiautojai, kaitaliojantys riziką kiekvieno sandorio metu, neišvengiamai patenka į emocinius kalnelius, o tai lemia, kad rinkoje jie atiduoda pelnus ir „sudegina“ sąskaitas. Nuolatinės rizikos išlaikymas po didelio pelno ar didelių nuostolių yra tikrai svarbus ir gali būti svarbiausias skirtumas tarp profesionalų ir mėgėjų.
Sistemingai registruoti savo sandorius ir vesti žurnalą yra tai, ką būtinai turite padaryti, kad išsiugdytumėte teigiamus prekybos įpročius. Tai netrunka ilgai, bet kiek monotoniška, o gal tai yra tas dalykas prekyboje, kuris labiausiai primena darbą. Deja, daugelis žmonių nerašo dienoraščio, todėl jie nuklysta ir praranda drausmę, niekada neišsiugdo teigiamų įpročių, kurių reikia norint sėkmingai veikti rinkoje.

Dar kartą cituojant Eric V. Holtzclaw:

„Verslo plėtra reikalauja veiklos stebėjimo. To nepadarysite, jei nuolat keisite strategiją ar bandysite naujas taktikas. Daugelis iniciatyvų žlugo net nesiekus finišo linijos, bet ne dėl to, kad taktika turėjo kokių nors trūkumų ar nebuvo aiškūs tikslai. Dažnai bėda ta, kad komanda neišlieka kelyje link tikslo“.


Sistemingumas yra sėkmės prekyboje katalizatorius

Naikintuvo pilotas pradeda mokytis skraidyti, tikriausiai aviacijos mokykloje, tada pereina prie treniruoklio, o tada, tikriausiai po ilgų mokymo ir mokymosi metų pradeda praktikuoti savo profesiją skrisdamas tikru reaktyviniu lėktuvu.

Panašiai yra ir su chirurgu, iš pradžių jis pradeda nuo išsilavinimo ir mokymų, tada gali praktikuotis laboratorijoje ant lavono arba palydėti mentorių realiomis sąlygomis, o galiausiai, po ilgų metų mokymo, yra pasirengęs savarankiškai operuoti pacientus.

Su profesionaliu treideriu yra tas pats (ar bent jau turėtų būti): išsilavinimas, praktika (demo prekyba), o kai yra pasiruošęs - kiekvienam užtrunka skirtingai laiko, kartais net metų - galiausiai pradeda būti tikru prekiautoju.

„Degalai“ arba katalizatorius, padedantis visiems šiems trims žmonėms tobulėti trijose skirtingose srityse, yra sistemingumas. Be sistemingumo nėra sėkmės prekiaujant, skraidant lėktuvais, tampant chirurgu ar darant kokią kitą karjerą. Net jei dirbtumėte McDonald's, galite būti atleistas, jei neparodysite, kad dirbate sistemingai.


Sėkmės receptas prekyboje

Šį straipsnį užbaigsime labai paprasta formule: Sistemingumas = įprotis = rezultatai

Jei sistemingai prekiausite pagal savo strategiją (nepakliūkite į perteklinės prekybos spąstus), valdysite savo riziką ir išliksite ramūs po kiekvieno sandorio, kuris yra nuostolingas ar pelningas, suteiksite sau geriausią galimybę sistemingai užsidirbti pinigų rinkoje. Tačiau jei elgsitės nenuosekliai ir nukrypsite nuo strategijos (per daug prekiausite), per daug rizikuosite ir lošite, susiformuosite sąskaitas naikinančius įpročius. Dauguma prekiautojų pralaimi, nes turi labai nelogiškų įpročių ir niekada nesilaiko savo strategijos bei tinkamai nevaldo rizikos.

Geros naujienos yra tai, kad jūs turite galią kontroliuoti savo elgesį ir tai, į ką sutelkiate dėmesį. Turite galimybę nuspręsti, ar norite rinkoje elgtis nelogiškai, ar verčiau išmokite išnaudoti sistemingumo galią ir panaudoti ją teigiamiems prekybos įpročiams įgyvendinti. Gerą prekybą sudaro efektyvus metodas ir disciplina, kurios dėka išmoksite teisingų įpročių, o tai leis sistemingai uždirbti rinkoje. Čia nėra jokio kito kelio... tai veikia TIK TAIP.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų