Nasdaq artėja prie rekordinio lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-19 01:02 Komentarai: (0)
Į Volstrytą sugįžo FANG + technologijų milžinų akcijų paklausa. Dėl to Nasdaq užfiksavo trečiąją iš eilės augimo sesiją ir jau beveik pasiekė rugsėjį užfiksuotą savo visų laikų rekordinį lygį: Nasdaq 15021.81 (+0.84%), S&P500 4486.46 (+0.34%), Dow Jones 35258.61 (-0.10%).

Indeksas FANG +, kuris vienija didžiausias Amerikos technologijų įmones pagal kapitalizaciją, pirmadienį pakilo beveik dviem procentais ir vėl beveik pasiekė prieš pusantro mėnesio užfiksuotą rekordą. Apple akcijos pabrango 1,2 procento, Alphabet - vienu procentu, Amazon - 1,1 procento, Netflix - 1,7 procento, o štai Facebook rinkos vertė ūgtelėjo 3,3 procento, arba daugiausiai.

„Tai šiek tiek panašu į baimę pražiopsoti (FOMO - baimė pražiopsoti augimą) sindromą, sumaišytą su kalnu grynųjų pinigų už rinkos ribų“ - komentavo Huntington National Bank banko vadovas John Augustine.

Amerikos investuotojų nuotaikos nepablogino ir prastesni Kinijos duomenys. Trečiąjį ketvirtį antroji pasaulio ekonomika akivaizdžiai sulėtėjo, tai patvirtino net oficiali (Kinijos atveju dažniausiai nelabai patikima) BVP statistika. Po kelių dienų gali pasirodyti, kad JAV ekonomika taip pat smarkiai sulėtėjo.

Amerikos pramonės duomenys irgi nuvylė. Rugsėjo mėnesį JAV pramonės gamyba sumažėjo 1,3 procento po to, kai rugpjūtį krito 0,1 procento (iš pradžių buvo pranešta apie 0,4 procento padidėjimą). Rugsėjo mėnesio regresas buvo paaiškintas puslaidininkų trūkumu, kuris sustabdė automobilių gamyklų darbą, tačiau šį veiksnį turėjo žinoti ekonomistai, kurie vidutiniškai prognozavo 0,2 procento gamybos padidėjimą.

Bet dabar investuotojų dėmesys sutelktas į bendrovių ketvirčio ataskaitas. Analitikai apskaičiavo, kad trečiąjį ketvirtį S&P500 indeksui priklausančių įmonių ir bankų pelnas buvo vidutiniškai 32 procentais didesnis nei ankstesniais metais. Tačiau nuo 2021 metų pradžios S&P500 jau išaugo beveik penktadaliu, todėl didelė dalis rezultatų pagerėjimo greičiausiai jau buvo įtraukta į akcijų vertinimą.

Antradienį savo ketvirčio veiklos rezultatus skelbs Johnson & Johnson, Netflix, Bank of New York Mellon, Travelers, United Airlines Holdings bei Procter & Gamble.
 
Dar nėra komentarų