Verslo ir rinkų naujienos » Kinijos ekonomikos augimas sulėtėjo labiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-10-18 11:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33349


Per trečiąjį šių metų ketvirtį Kinijos ekonomikos, kuri yra antra pagal dydį pasaulyje, augimas, palyginus su ankstesniu ketvirčiu, sulėtėjo ir buvo mažesnis nei laukta.

Kinijos bendrojo vidaus produkto ketvirčio prieaugis per praėjusį ketvirtį siekė 0.2 procento, kai per antrąjį ketvirtį sudarė 1.2 procento. Šiuo atveju laukta, jog ekonomika paaugs vidutiniškai 0.5 procento.

Tuo tarpu metinis bendrojo vidaus produkto prieaugis per trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginus su ankstesniu ketvirčiu, sulėtėjo nuo 7.9 iki 4.9 procento. Laukta, jog metinis prieaugis sieks vidutiniškai 5.2 procento.

Be to, šiandien buvo paviešinti ir kiti naujausi Kinijos makroekonomikos duomenys. Paaiškėjo, jog pramonės produkcijos metinis prieaugis rugsėjį, palyginus su rugpjūčiu, sulėtėjo nuo 5.3 iki 3.1 procento, o laukta, kad sieks vidutiniškai 4.5 procento. Kitą vertus mažmeninės prekybos metinis prieaugis paspartėjo nuo 2.5 iki 4.4 procento, o prognozuota, kad prieaugis padidės tik iki 3.3 procento.

Kinijoje rugsėjį ilgalaikio pobūdžio investicijų metinis prieaugis sulėtėjo nuo 8.9 iki 7.3 procento, o laukta, kad sudarys vidutiniškai 7.9 procento. Tuo tarpu bedarbystė krito nuo 5.1 iki 4.9 procento.

Nuo šių metų pradžios Kinijos juanis Amerikos dolerio atžvilgiu sustiprėjo virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus - beveik keturiais procentais.