Verslo ir rinkų naujienos » N.Roubini: FED išsigąs ir atidėlios


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-10-12 16:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33321


Amerikiečių ekonomistas Nouriel Roubini mano, kad nepaisant didelės infliacijos, FED gali nesiryžti didinti palūkanų normos, jei augimo tempas susilpnės ir rinkos patirs išpardavimą kaip paskutinį 2018 metų ketvirtį.

„Jie išsigąs. Jie atidės bet kokį obligacijų pirkimo užbaigimą ar ribojimą, ar palūkanų kėlimą“ - sakė Nouriel Roubini, išgarsėjęs po to, kai teisingai nuspėjo 2008 metais kilusią pasaulinę finansų ir ekonomikos krizę.

Šiuo metu Roubini Macro Associates įkūrėjas ir vadovas prognozuoja, kad JAV ekonomika keletą ketvirčių patirs stagfliaciją, t.y. ekonomikos stagnacijos ir didelės infliacijos laikotarpį. Ekonomistas prognozuoja, kad bazinė vartotojų kainų infliacija kitais metais Amerikoje išliks didesnė nei trys procentai.

Jis atkreipė dėmesį, kad tiekimo kliūtys ir sunkumai įdarbinant reikšmingai padidins tiek bazinę, tiek įprastą infliaciją ir pakenks ekonomikos augimui.

„Centrinis bankas susidurs su dilema. Jei augimas sulėtės, FED ilgainiui sušvelnins savo poziciją“ - tikino Nouriel Roubini.