Verslo ir rinkų naujienos » Bitkoinas yra bevertis


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-10-12 15:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33320


„Mano asmenine nuomone, bitkoinas yra bevertis“ - sakė JP Morgan Chase prezidentas Jamie Dimon. Tai ne pirmas toks didžiausio Amerikos banko, kuris, beje, klientams siūlo investuoti į kriptovaliutas, vadovo pareiškimas.

Jamie Dimon daugelį metų skeptiškai vertino bitkoinus. Jis sakė, be kita ko, kad bitkoinas „yra baisi vertės saugykla“, „sukčiavimas“ ar „kvailio auksas“.

Pirmadienį Tarptautinių finansų instituto metiniame susirinkime banko vadovas pakartojo, kad mano, jog populiariausia pasaulyje kriptovaliuta bitkoinas yra bevertis.

Tuo tarpu JP Morgan Chase bankas jau daugiau nei metus klientams siūlo galimybę investuoti į kriptovaliutas.

„Mūsų klientai yra suaugę. Jie mano kitaip. Taip sukuriamos rinkos. Jei jie nori prieiti prie bitkoinų, mes negalime jiems to neleisti daryti, bet galime suteikti jiems galimybę tai padaryti legaliai“ - sakė Jamie Dimon.

Po pietų vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną antradienį buvo mokama po 57221.77 tūkstančius dolerių, arba nežymiai daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios ši virtuali valiuta Amerikos dolerio atžvilgiu pabrango beveik dvigubai, o per pastaruosius vienerius metus - 390 procentų.