Verslo ir rinkų naujienos » Evergrande vėl nesumokėjo palūkanų už obligacijas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-10-12 13:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33318


Trečią kartą per pastarąsias tris savaites Evergrande laiku neįvykdė savo įsipareigojimų jos dolerinių obligacijų turėtojams, praneša Reuters. Artėja prie pabaigos laikotarpis, po kurio viena didžiausių Kinijos nekilnojamo turto kompanijų gali būti paskelbta nemokia.

Antradienį turėjo būti sumokėtos palūkanos už trijų serijų Evergrande dolerines obligacijas. Bendrovė turėjo investuotojams pervesti 148 milijonus dolerių. Kaip pranešė Reuters, šių skolos vertybinių popierių savininkai atskleidė, kad negavo mokėjimų. Pats milžinas šiuo klausimu nepateikė jokios komunikacijos. Jei įsipareigojimai nebus įvykdyti per 30 dienų arba šalims nepavyks susitarti kitaip, įmonė bus laikoma nemokia.

Tačiau tai gali įvykti dar greičiau, nes Evergrande jau anksčiau nesumokėjo palūkanų dviejų jos dolerinių obligacijų serijų turėtojams. Pirmasis terminas baigėsi rugsėjo 23 dieną, taigi, lengvatinis laikotarpis baigiasi per mažiau nei dvi savaites.

Grupė yra didžiausia Kinijos įmonių skolos, išreikštos doleriais, emitentė, kas sudaro apie šešiolika procentų visos rinkos. Ji turi išpirkti skolos vertybinius popierius už maždaug 20 mlrd. dolerių. Investuotojai abejoja, ar atgaus visas sumas - obligacijų kaina dažnai yra mažesnė nei 30 centų už dolerį. Užsieniečiai supranta, kad yra ilgos eilės žmonių, kurie nori susigrąžinti iš krintančio milžino tai, ką jis jiems yra skolingas, gale. Oficialūs grupės įsipareigojimai viršija 300 mlrd. dolerių.

Po savaitės bendrovė savo juanių obligacijų turėtojams turi pervesti daugiau nei 120 milijonų juanių. Rugsėjo 23 dieną Evergrande ir investuotojams pavyko susitarti dėl „raudonai“ išreikštų skolos vertybinių popierių serijos, už kurią turėjo būti sumokėtos palūkanos. Taigi, šiuo atveju galima tikėtis to pačio.

Nuo praėjusios savaitės buvo sustabdyta prekyba Evergrande ir jos dukterinės įmonės Evergrande Services akcijomis vertybinių popierių biržoje, kol bus paskelbta apie galimybę parduoti dalį turto valdymo verslo. Remiantis Reuters, Hopson Development gali sumokėti 40 mlrd. Honkongo dolerių (daugiau nei 5 mlrd. Amerikos dolerių) už 51 procento Evergrande Services akcijų paketą.