Verslo ir rinkų naujienos » Evergrande garantuotų obligacijų savininkams pinigai nebuvo grąžinti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-10-07 15:21.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33301


China Evergrande Group ir vienos iš jos bendrovių garantuotų obligacijų turėtojams nebuvo grąžinti laiku pinigai, pranešė Bloomberg, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

Kalba vyksta apie Jumbo Fortune Enterprises išleistas 260 milijonų JAV dolerių vertės obligacijas. Nors šiuo atveju nėra vadinamojo lengvatinio laikotarpio, leidžiančio grąžinti pinigus per trisdešimt dienų, paprastai egzistuoja penkios papildomos darbo dienas, jei atsiranda techninių ir atsitiktinių kliūčių, primena Bloomberg.

Agentūra nurodo, kad informacija apie obligacijų išpirkimo nebuvimą lėmė tolesnį Kinijos Evergrande Group dolerinės skolos vertės sumažėjimą. Įmonės obligacijų, kurių terminas baigėsi 2022 metais, kaina nukrito iki 23,5 cento už dolerį.

Bloomberg taip pat primena, kad antroji pagal dydį Kinijos nekilnojamo turto projektų plėtotoja, kuri dar neišmokėjo dviejų kuponų užsienio obligacijoms, jau spalio dvyliktą dieną turės atlikti dar tris mokėjimus už savo skolas. Iš viso China Evergrande Group kreditoriams minimą dieną turi išmokėti daugiau nei 148 mln. dolerių.