Verslo ir rinkų naujienos » Kinijos Centrinis bankas - kriptovaliutos yra nelegalios


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-24 13:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33237


Kriptovaliutos šiandien ėmė pastebimai pigti po to, kai Kinijos Centrinio banko atstovai vėl pakartojo, kad šios virtualios valiutos šioje šalyje yra neteisėtos.

Kinijos Centrinio banko svetainėje paskelbtoje medžiagoje jis priminė, kad nemažai veiklų, susijusių su kriptovaliutų naudojimu, yra neteisėtos.

„Užsienio virtualių valiutų biržos, kurios naudojasi internetu siūlydamos paslaugas Kinijos gyventojams, taip pat užsiima neteisėta finansine veikla“ - atkreipia dėmesį Kinijos Liaudies bankas.

Šio banko atstovai tuo pačiu priminė, kad finansų įstaigos ir nebankinės mokėjimo bendrovės negali siūlyti jokių su kriptovaliutomis susijusių paslaugų.

Tai ne pirmas kartas, kai Kinijos valdžios institucijos aiškiai pasisako prieš kriptovaliutas. Šių metų pradžioje jos vykdė veiklą, siekdamos nutraukti daug energijos reikalaujančio bitkoino kūrimą šios šalies „kasyklose“.

Bitkoino kaina vienoje iš kriptovaliutų biržų po pietų buvo nukritusi virš penkių procentų iki 42190.78 tūkstančių dolerių, eteris pigo net virš devynių procentų, dogekoinas - beveik dešimt procentų, o štai litekoino kaina buvo sumažėjusi irgi apie dešimt procentų.