Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje antrą savaitę iš eilės daugėjo naujų bedarbių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-23 16:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33233


Paviešinus naujausius duomenis paaiškėjo, jog Amerikoje antrą savaitę iš eilės daugėjo naujų bedarbių, kai ekonomistai tikėjosi, kad šis rodiklis šįkart sumažės.

Šioje šalyje per savaitę buvo pateikta iš viso 351 tūkstantis naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, arba daugiausiai per pastarąsias keturias savaites, o laukta, kad šis rodiklis sieks vidutiniškai 320 tūkstančius. Ankstesnės savaitės prašymų skaičius po korekcijos buvo kilsteltas trimis tūkstančiais iki 335 tūkstančius.

Kitą vertus, tai jau dvidešimta savaitė iš eilės kai naujų bedarbių skaičius Amerikoje yra mažesnis už penkis šimtus tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, smuktelėjo. Šis rodiklis krito nuo 336.5 iki 335.75 tūkstančių. Tai žemiausias rodiklis per pandeminį laikotarpį. Prieš metus jis siekė 869 tūkstančius, o prieš pandemiją sudarė 215 tūkstančių.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę nelauktai paaugo nuo 2,714 iki 2,845 milijono, o prognozuota, kad jis smuks iki vidutiniškai 2,65 milijonų. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus, tad dabar šis rodiklis jau yra pastebimai žemesnis, kai prieš metus jis dar sudarė net 12,6 milijonus.