Verslo ir rinkų naujienos » Prieš FED posėdį JAV akcijų biržose aiškios krypties neatsirado


Autorius: SEB bankas, Parašyta: 2021-09-22 10:08.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33220


EBRD įspėjo, kad didesnė infliacija išliks dvejus metus. Vakar Europos šalių akcijų indeksai atšoko po pirmadienį vykusio išpardavimo („Stoxx Europe 600“ +1,00 proc.), JAV po permainingos prekybos sesijos „S&P 500“ ir „Dow Jones“ šiek tiek smuktelėjo (atitinkamai 0,08 proc. ir 0,15 procento).

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija įspėjo, kad spartesnis kainų augimas dėl pasiūlos trikdžių išsilaikys ilgiau, negu anksčiau manyta. 2021 m. G-20 grupės šalyse prognozuojama 4,5 proc. infliacija, 2022 m. – 3,5 procento bet kartu pabrėžiama, kad šios prognozės susijusios su dideliu neapibrėžtumu. „Bloomberg“ pranešė, kad Jungtinė Karalystė svarsto prisijungti prie JAV, Kanados ir Meksikos prekybos sutarties. Toks scenarijus svarstomas mažėjant galimybei, kad JAV artimiausiu metu sutiktų pradėti derybas dėl dvišalės sutarties.

Ant bankroto ribos atsidūręs Kinijos nekilnojamojo turto vystytojas „Evergrande“ paskelbė, kad pasiekus susitarimą su investuotojais, rytoj bus išmokėtos palūkanos už bendrovės 5,8 proc. obligacijas, kurios turėtų būti išpirktos 2025 metais. Dauguma didžiųjų JAV bankų paskelbė, kad neturi su „Evergrande“ jokių ryšių, išskyrus nedidelį kiekį bendrovės išleistų obligacijų, kurias laiko jų turto valdymo padaliniai.

Kinijos centrinis bankas trumpalaikėmis paskolomis į rinką įliejo 90 mlrd. juanių. Japonijos centrinis bankas, kaip ir tikėtasi, paliko galioti -0,1 proc. bazinę palūkanų normą ir tikslinį 0,0 proc. 10-ies m. vyriausybės vertybinių popierių pajamingumą. Azijos akcijų biržose šįryt didžiausiu nuosmukiu 8.15 val. Lietuvos laiku išsiskyrė Taivano TAIEX (-1,98 proc.), kitų indeksų pokyčiai gerokai mažesni (Kinijos „Shanghai Composite“ -0,17 proc., Pietų Korėjos KOSPI +0,33 proc., Indijos „BSE 30“ +0,13 procento).

Šiandien 21 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs FED.

Baltijos šalių biržose – nuosaikus optimizmas. „Ignitis grupės“ (+0,65 proc.) ir Šiaulių banko (+1,32 proc.) akcijų prekybos apyvarta siekė po daugiau, negu 1 mln. eurų, OMXB indekso vertė pakilo 0,28 procento. Trūkstant svarbių naujienų, investuotojų nuotaikas pastaruoju metu daugiausiai lemia bendros tendencijos pasaulio akcijų rinkose.