Verslo ir rinkų naujienos » Dar daugiau B.Madoff finansinės piramidės dalyvių atgaus pinigus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-17 14:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33204


Daugiau žmonių, investavusių į Bernard Madoff sukurtą finansinę piramidę, turi galimybę susigrąžinti pinigus. Tai bus pirmasis vyriausybės fondo išmokėjimas po sukčiaus Bernard Madoff, kuris prieš penkis mėnesius pabaigė gyvenimą už grotų, mirties.

Patyrę žalą investuotojai po padalinimo atgaus 568 mln. dolerių. Lėšos yra iš vyriausybės fondo, įsteigto 2013 metais. Anksčiau įstaiga nukentėjusiems jau buvo išmokėjusi apie 3,7 mlrd. dolerių.

Pinigai, kuriuos vyriausybė atgavo vykdydama tyrimą prieš kai kuriuos seniausius Bernard Madoff klientus ir JP Morgan Chase banką, atiteks maždaug trisdešimt vienam tūkstančiui nukentėjusių visame pasaulyje, pranešė Teisingumo departamentas.

Kitą išmokėjimo procesą Manheteno federaliniame bankroto teisme administruoja Irving Picard. Vykdydamas procesą prieš žmones, kurie praturtėjo Bernard Madoff piramidėje, jis susigrąžino 14,5 milijardo dolerių, iš kurių didžioji dalis pinigų jau atiteko aukoms, pabrėžia Bloomberg.

Iš viso visi Bernard Madoff elitinio fondo klientai prarado maždaug 35 milijardus dolerių. 2009 metų birželio mėnesį Bernard Madoff pripažino savo kaltę ir buvo nuteistas 150 metų kalėjimo.