Verslo ir rinkų naujienos » FED turėtų aiškiai paaiškinti, kaip vertina savo tikslus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-13 16:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33180


Federalinio Rezervo (FED) Klivlando pirmininkė Loretta Mester pareiškė, kad JAV pinigų institucija turėtų išsamiai paaiškinti, kaip ji įvertina savo maksimalius užimtumo ir infliacijos tikslus.

Jos nuomone, visuomenė turi visišką teisę sužinoti ir suprasti, kokiais rodikliais vadovausis Amerikos Centrinio banko atstovai priimdami sprendimus dėl palūkanų normų ar paskatų, įskaitant turto pirkimą.

„Tai leistų suprasti mūsų požiūrį į šiuos dalykus ir tai, kokiems veiksniams teikiame pirmenybę, taip pat tai, ką turime omenyje vykdydami savo įgaliojimus. Turėtume apibrėžti rodiklių, kurių laikomės „sistemingai“, sąrašą“ - sakė Loretta Mester.

Kalbėdama apie padėtį JAV darbo rinkoje, FED Klivlando padalinio vadovė pareiškė, kad visos Amerikos ekonomikos reakcija į pandemiją buvo stebinanti, kaip ir atsigavimo po nuosmukio mastas. Darbo rinka gerokai ir įspūdingai atgijo, tačiau yra rizika, kad ji negalės tiksliai grįžti į tą lygį, kuris buvo prieš koronaviruso krizę.

Loretta Mester, kuri 2022 metais taps balsavimo teisę turinčia FED nare, mano, kad infliacija gali išlikti aukšta iki metų pabaigos, o vėliau sumažės. Tačiau ji pabrėžė, kad perspektyvos yra rizikingos.