Verslo ir rinkų naujienos » FED Dalaso ir Bostono padalinių vadovai iki rugsėjo pabaigos parduos akcijas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-10 14:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33171


Eric Rosengren ir Robert Kaplan paskelbė parduosiantys savo turimas akcijas iki rugsėjo trisdešimtos dienos, kad būtų išvengta įtarimų dėl interesų konflikto.

Naujausios ataskaitos parodė, kad abu regioninių Amerikos Federalinio Rezervų banko padalinių vadovai per pastaruosius metus aktyviai prekiavo akcijų rinkoje. Tai sukėlė kritiką dėl nuomonės, kad itin laisva centrinio banko pinigų politika prisideda prie turto kainų augimo rinkose ir atneša neproporcingai didelę naudą turtingiems žmonėms, kurie turi aktyvų.

„Nors mano asmeninės santaupų ir investicijų operacijos atitinka Federalinio rezervo etikos principus, nusprendžiau imtis atitinkamų veiksmų, kad išvengčiau įtarimų dėl interesų konflikto“ - rašoma FED Bostono padalinio vadovo Eric Rosengren pranešime.

Beveik identišką pareiškimą paskelbė ir Amerikos Centrinio banko Dalaso skyriaus vadovas Robert Kaplan.

Abu pranešė, kad lėšos gautos už akcijų pardavimą bus laikomos grynaisiais pinigais arba fondų iš įvairių indeksų vienetais.

„Tokie dalykai, nors ir nėra draudžiami, rodo tinkamo vertinimo nebuvimą ir tikrai kenkia FED reputacijai. Gerai, kad jie paskelbė, jog nebeprekiaus, kol bus Centrinio banko padalinių vadovai. Tačiau įstaiga jau patyrė žalą“ - apie Amerikos Federalinio Rezervų banko regiono lyderių investicijas komentavo Cornerstone Macro partneris ir buvęs centrinio banko ekonomistas Roberto Perli.