Verslo ir rinkų naujienos » Volstryte kritimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-09-10 00:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=33168


Nors ketvirtadienio sesija JAV prasidėjo nuo akcijų kainų padidėjimo, tačiau galiausiai tai buvo ketvirtas kartas iš eilės kai krito Dow Jones bei S&P500. Netgi Nasdaq, kuris pastarosiomis dienomis reguliariai gerino istorines viršūnes, atsidūrė žemiau nulinės ribos: S&P500 4493.28 (-0.46%), Dow Jones 34879.38 (-0.43%), Nasdaq 15248.25 (-0.25%).

Tiesa, reikia pažymėti, kad sunku kalbėti apie didelius kritimus, o dar mažiau apie bet kokią gilesnę korekciją. Tokios, bent penkių procentų, Volstryte nebuvo matyti beveik metus.

„Šių dienų rinkos problema yra ta, kad ji sukasi daugiau nei juda. Šiandien po darbo rinkos ataskaitos visi pirko cikliškas akcijas“ - sakė Jay Hatfield iš Infrastructure Capital Management Niujorke.

Naujų bedarbių skaičius per savaitę buvo mažesnis nei laukta, bei tuo pačiu pats mažiausias per pandeminį laikotarpį.

JAV darbo rinka vos prieš savaitę atsidūrė Volstryto akiratyje, kai rugpjūčio rodikliai nuvylė analitikus. Viena vertus, silpnesnis užimtumo augimas griauna lūkesčius dėl tolesnio JAV ekonomikos atsigavimo, tačiau kartu pratęsia numatytą nepaprastos Federalinių rezervų sistemos pinigų stimuliavimo laiką. Ir tai kartu su įmonių pelnų augimu yra pagrindinis Volstryto bumo variklis.

Oro linijos ketvirtadienį informavo apie šių metų finansinių rezultatų perspektyvos pablogėjimą. United Airlines perspėjo, kad mažėjanti kelionių lėktuvu paklausa reiškia, kad bendrovė trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčius užbaigs nuostolingai (atmetus vienkartinius veiksnius). Akcijos kaina į šią naujieną reagavo 2,3 procento padidėjimu, tačiau oro linijų bendrovių kotiruotės nukrito anksčiau (birželio – liepos mėnesiais) ir šiemet joms sekasi prasčiau už plačiąją rinką.

Technologijų segmentą paveikė Kinijos bendrovių išpardavimas po to, kai Pekinas nurodė keletai pagrindinių bendrovių, tokių kaip Tencent Holdings ir NetEase nustoti sutelkti dėmesį į pelno gavimą iš internetinių žaidimų.

Savo ruožtu energetikos ir kuro segmente pagrindinių bendrovių, susijusių su žalios naftos gavyba ir perdirbimu, akcijų kainos sumažėjo, nes pats energijos išteklius ketvirtadienį gan daug atpigo. Tai įvyko dėl spėlionių, kad Kinija gali arba jau tai padarė, išlaisvinti dalį savo vidaus naftos atsargų.