Verslo ir rinkų naujienos » Ieško kas parduos daugiau nei 78 mln. dolerių vertės bitkoinus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-08-02 13:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32987


Suomija konfiskavo bitkoinus iš narkotikų kontrabandininkų. Dabar ji ieško brokerio, kuris padėtų jai parduoti šią populiariausią pasaulyje kriptovaliutą.

Suomijos muitinė konfiskavo nusikaltėliams priklausiusį 1981 bitkoiną, kurių vertė didesnė nei 78 milijonai dolerių. Praėjusią savaitę buvo paskelbtas konkursas išsirinkti brokerį, kuris kriptovaliutas pakeis į realius pinigus.

Tai nebus vienkartinė paslauga, nes ateityje laimėtojas vykdys keitimus susijusius su virtualiais pinigais, kurie pateks į valstybės iždą, atskleidė Pekka Pylkkanen iš Suomijos muitinės įstaigos institucijų. Jis sakė, kad konkurso metu gali būti atrinkta iki trijų brokerių, o preliminariosios sutarties vertė per dvejus metus yra 250 tūkstančių eurų. Ji gali padidėti iki dviejų milijonų eurų, nes muitinės įstaiga numato tolesnius areštus ir atkreipia dėmesį į didelį kriptovaliutų kotiruočių nepastovumą.

Amerikos vyriausybė buvo pirmoji pardavusi konfiskuotas kriptovaliutas. 2014 metais ji aukcione pardavė bitkoinus susijusius su nusikalstama veikla.