Verslo ir rinkų naujienos » Nustebino naujų bedarbių prieaugis JAV


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-07-22 17:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32934


Per savaitę visiškai nelaukta Amerikoje padaugėjo naujų bedarbių, kai prognozuota, jog šis rodiklis, kaip ir ankstesnę savaitę, vėl mažės dar labiau.

Šįkart per savaitę buvo pateikta 419 tūkstančių naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, arba daugiausiai per pastaruosius du mėnesius, kai savaitę prieš tai - 368 tūkstančiai, arba aštuoniais tūkstančiais daugiau nei anksčiau manyta. Tuo tarpu laukta, jog šis rodiklis kris iki vidutiniškai 350 tūkstančių.

Kitą vertus, tai jau vienuolikta savaitė iš eilės kai naujų bedarbių skaičius yra mažesnis už penkis šimtus tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, kiek ūgtelėjo. Šis rodiklis pakilo nuo 384.5 iki 385.25 tūkstančių.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę smuko nuo 3,265 iki 3,236 milijono, o laukta, kad jis kris daugiau iki vidutiniškai 3,1 milijono. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus, tad dabar šis rodiklis jau yra žemesnis.

Praėjusią savaitę netikėtai išaugo naujų bedarbių kiekis, nes didėja baimė dėl palyginti naujo delta koronaviruso varianto. Atvejų skaičius ir hospitalizavimas didėja, visų pirma tarp nevakcinuotų gyventojų, todėl kyla mintis, kad JAV ir pasaulį užklumpa dar viena ligos banga.