Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos akcijų rinkoje antrą dieną iš eilės augimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-07-22 01:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32930


Trečiadienį pagrindiniai Amerikos akcijų rinkos indeksai vėl augo po pirmadienį patirto senokai matyto kritimo: Dow Jones 34798.00 (+0.83%), S&P500 4358.69 (+0.82%), Nasdaq 14631.95 (+0.92%). Susirūpinimas dėl pandemijos pasitraukė į antrą planą, o ketvirčio rezultatai vėl atsidūrė dėmesio centre.

Trečiadienį Verizon Communications (0,7 procento) ir Coca-Cola (1,3 procento) prisijungė prie S&P500 įmonių grupės, kurių ataskaitos pasirodė geresnės, nei tikėtasi.

Mažėjanti baimė buvo matoma žvelgiant į JAV obligacijų pajamingumo augimą ir dolerio susilpnėjimą. Išliekanti didelė paklausa lėmė, kad pagrindiniai akcijų rinkos indeksai yra tik vienu procentu žemiau nuo visų laikų savo viršūnių.

Tarp stambiųjų įmonių ir bankų iš indekso Dow Jones trečiadienį labiausiai (3,4 procento) pabrango naftos kompanijos Chevron vertybiniai popieriai, o tai gali būti susiję su šios žaliavos kainų šuoliu po naujienos apie JAV naftos atsargų pokyčius.

Boeing akcijos (2,5 procento) buvo paklausios dėl pastebimo oro transporto atgimimo, matomo, be kita ko, ir United Airlines ketvirčio rezultatuose. Goldman Sachs akcijos (2,4 procento) taip pat pateko tarp trijų labiausiai brangusių, nes jis, kaip ir kiti bankai, gaus naudos iš pajamingumo padidėjimo.

Netflix rinkos vertė po nuvylusios praėjusio ketvirčio ataskaitos, trečiadienį biržoje smuktelėjo virš trijų procentų.

Be to, po prekybos savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus pristatė didžiausias pasaulyje analoginių lustų gamintojas Texas Instruments, kurio gaminami gaminiai yra naudojami plataus spektro produktuose ir todėl gan gerai atspindi bendrą paklausą ekonomikoje. Paaiškėjo, jog pajamos pakilo keturiasdešimt vienu procentu iki 4,58 mlrd. dolerių (laukta 4.36 mlrd. dolerių), veiklos pelnas pašoko net aštuoniasdešimt procentų iki 2,213 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas pakilo keturiasdešimt procentų iki 1,931 mlrd. dolerių arba iki 2.05 dolerių akcijai, kai prognozuota, kad šis rodiklis sieks vidutiniškai 1.83 dolerius. Kompanijos vadovybė tikisi, kad ši ketvirtį pajamos sieks 4.4 - 4.76 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas akcijai sudarys 1.87 - 2.13 dolerių, kai analitikų prognozių vidurkiai siekia atitinkamai 4.59 mlrd. dolerių ir 1.97 dolerius. Nepaisant gerų ketvirčio veiklos rezultatų, Texas Instruments akcijos po prekybinės sesijos metu pigo.

Ketvirtadienį savo veiklos rezultatus skelbs Intel, AT&T, Twitter, Biogen, Dow ir kitos kompanijos.